ΤΟΠΙΚΑ

Εργα για να μην πούμε το νερό… νεράκι

εργα-για-να-μην-πούμε-το-νερό-νεράκι-17682

Συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ από τη ΔΕΥΑΜΒ

Τη μάχη κατά της λειψυδρίας που επιτείνεται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της αύξησης κατανάλωσης του νερού κατά 3.400 κ.μ. ημερησίως κατά μέσο όρο, ξεκινά η ΔΕΥΑΜΒ. Εκτός από τη γεώτρηση στην περιοχή της Χιλιαδούς, πρόκειται να προχωρήσει στη διάνοιξη τριών ακόμη γεωτρήσεων για την πλήρωση των υδρευτικών δεξαμενών, έργο προϋπολογισμού 100.000 ευρώ αλλά και σε εργασίες συντήρησης των αντλιοστασίων, των δεξαμενών ύδρευσης και σε υδρομαστεύσεις πηγών, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ προκειμένου να υπάρχει μέγιστη απόδοση των πηγών υδροδότησης των νοικοκυριών.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η ανόρυξη των τριών νέων γεωτρήσεων πρόκειται να γίνει στην τοποθεσία «Συκιόρεμα» Δ.Ε. Ν. Αγχιάλου της τοπικής κοινότητας Μικροθηβών, η δεύτερη στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα Φυτόκου στο Βόλο και η τρίτη σε αγροτεμάχιο του οικισμού Σερβανατών στην Ενότητα Αρτέμιδος.

Για τη διάνοιξη των τριών γεωτρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα σε νερό που καταγράφεται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες οπότε και αυξάνεται η κατανάλωση, πρόκειται να γίνει ανοιχτός δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός και εφόσον δοθεί άδεια από την Διεύθυνση Υδάτων Θεσσαλίας. Η προβλεπόμενη διάρκεια του έργου είναι 18 μήνες και η δαπάνη θα βαρύνει τα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ. Παράλληλα με τις γεωτρήσεις θα γίνουν και έργα υγειονομικής αναγνώρισης, προϋπολογισμού 150. 000 ευρώ.

Δίμηνη παράταση σε λογαριασμούς

Στο μεταξύ, δίμηνη περίοδο χάριτος αντί των 20 ημερών προθεσμία, δίνει για την εξόφληση των λογαριασμών ύδρευσης η ΔΕΥΑΜΒ στο Ελληνικό Δημόσιο, στα νομικά πρόσωπα και στους ΟΤΑ.

Η αλλαγή ήρθε μετά από αίτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, στο οποίο αναφέρεται ότι ο χρόνος που απομένει μετά την παραλαβή του λογαριασμού ύδρευσης – αποχέτευσης μέχρι την ημερομηνία λήξεώς του είναι μικρότερος του απαιτούμενου για την ολοκλήρωση της οριζόμενης από τον νόμο διαδικασίας ελέγχου και έγκρισης της δαπάνης από τα αρμόδια όργανα ελέγχου.

Επιπλέον, αντίστοιχα προβλήματα λόγω χρονοβόρων οριζόμενων από τον νόμο διαδικασιών εκκαθάρισης και εξόφλησης λογαριασμών έχουν εντοπιστεί από την Προϊσταμένη του Τμήματος Καταναλωτών της ΔΕΥΑΜΒ σε πλήθος Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, όπως π.χ. το Νοσοκομείο, το Στρατόπεδο Γεωργούλα, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Τμήμα Λογιστικής Διαχείρισης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου οι φορείς να μην επιβαρύνονται με τέλη προσαύξησης, αποφασίστηκε η δίμηνη αντί των 20 ημερών προθεσμία στην αποπληρωμή των λογαριασμών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου