ΤΟΠΙΚΑ

Μήλο της έριδος οι μαθητές δημοτικών

μήλο-της-έριδος-οι-μαθητές-δημοτικών-26622

«Μάχες» μεταξύ διευθυντών για την κατανομή του μαθητικού πληθυσμού από τα δημοτικά στα γυμνάσια

«Μάχες» έδωσαν μεταξύ τους χθες διευθυντές Γυμνασίων του Βόλου και της Ν. Ιωνίας. Μήλο της έριδος… αποτελούν οι μαθητές των δημοτικών σχολείων που από τη νέα σχολική χρονιά θα φοιτήσουν στην α’ γυμνασίου. Η πρόταση σχολειοκεντρικής κατανομής των μαθητών στα γυμνάσια, βρήκε σύμφωνους τους διευθυντές και πάλι όμως δεν έλειψαν τα προβλήματα…

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η μεγαλύτερη διαμάχη εκφράστηκε μεταξύ του 2ουκαι του 5ου Γυμνασίων Βόλου, όπου βάσει της σχολειοκεντρικής κατανομής θα συστήσουν από τρία τμήματα στην α’ τάξη. Το 2οΓυμνάσιο ζητά να ενισχυθεί ως σχολική μονάδα, δεδομένου ότι με τη μετακόμισή του στο συγκρότημα με το 2ο Γενικό Λύκειο διαθέτει εγκαταστάσεις που του επιτρέπουν την ανάπτυξή του.

Η «δεξαμενή» των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Βόλου, συμπίπτει με αυτή του 5ουΓυμνασίου, που αντιδρά στη μείωση των τμημάτων της α’ τάξης. Γίνεται λόγος για αποδυνάμωση του 5ου Γυμνασίου. Μάλιστα δεν λείπουν και αιχμές περί έντεχνης αποδυνάμωσης του σχολείου, προς όφελος του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, με το οποίο το 5ο Γυμνάσιο συστεγάζεται στο Καρτάλειο Διδακτήριο, όπου έχουν σημειωθεί προβλήματα… συγκατοίκησης.

Στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τους διευθυντές των Γυμνασίων, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, με αφορμή το σχέδιο κατανομής των μαθητών στα γυμνάσια, δεν έλειψαν οι εντάσεις.

Ομορες σχολικές μονάδες ζητούν η μία από την άλλη μερικούς επιπλέον μαθητές προκειμένου να συστήσουν ένα επιπλέον τμήμα. Η βασικότερη όμως διαμάχη εκφράστηκε μεταξύ των 2ουκαι 5ου Γυμνασίων Βόλου.

Εως την ερχόμενη Τρίτη οι διευθυντές των Γυμνασίων καλούνται να καταθέσουν εγγράφως τις προτάσεις τους στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προκειμένου να μπουν οι τελικές πινελιές στο χάρτη κατανομής των μαθητών από τα δημοτικά στα γυμνάσια.

Σύμφωνα με τον κ. Σαβελίδη, η πρόταση σχολειοκεντρικής κατανομής των μαθητών εξασφαλίζει την ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ των Γυμνασίων. Κατά μέσο όρο στα σχολεία θα συσταθούν 3 ή 4 τμήματα στις πρώτες τάξεις, με εξαίρεση το 1οΓυμνάσιο Βόλου, όπου θα συσταθούν πέντε τμήματα.

Πάντως ούτε και φέτος θα λείψουν οι αιτήσεις μετεγγραφών μαθητών. «Θα είναι όμως περισσότερο για τεχνικούς… λόγους, π.χ. μετακόμιση, αλλαγή επαγγέλματος από τους γονείς, παρά ζήτημα επιλογής σχολείου», εκτίμησε ο κ. Σαβελίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου