ΤΟΠΙΚΑ

Σωσίβιο το κοινωνικό φροντιστήριο για δεκάδες υποψηφίους του Βόλου

σωσίβιο-το-κοινωνικό-φροντιστήριο-γι-27981

Το 60% από οικογένειες με ετήσιο εισόδημα κάτω από 3.000 ευρώ

Σωσίβιο για δεκάδες παιδιά στο Βόλο, αποτελεί το Κοινωνικό Φροντιστήριο. Εάν εθελοντές καθηγητές δεν αναλάμβαναν τη δωρεάν προετοιμασία τους για τις πανελλήνιες εξετάσεις, οι μαθητές δεν θα μπορούσαν να έχουν ίση ευκαιρία για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την διευθύντρια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Βόλου, Αμαλία Κορδάτου, οι μαθητές είναι παιδιά οικογενειών, τα ετήσια εισοδήματα των οποίων δεν ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ. Μάλιστα το 60% των οικογενειών των μαθητών καλούνται να ζήσουν με ετήσιο εισόδημα 2.000 έως 3.000 ευρώ. Αλλοι με υψηλότερα εισοδήματα, είτε είναι πολύτεκνοι, είτε ασθενείς. Υπάρχουν επίσης μαθητές μονογονεϊκών οικογενειών και ανέργων, που έχουν βρει στήριγμα στους εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, στο δύσκολο αγώνα τους για την εισαγωγή τους σε σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Φέτος στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, σύμφωνα με την κ. Κορδάτου, φοιτούν 120 μαθητές. Οι 48 από αυτούς θα δώσουν το Μάιο πανελλήνιες εξετάσεις και οι εκπαιδευτικοί του κοινωνικού φροντιστηρίου βιώνουν και οι ίδιοι το άγχος των μαθητών τους.

Οι αιτήσεις βεβαίως προς το κοινωνικό φροντιστήριο ήταν περισσότερες. Περίπου 50 μαθητές αποκλείστηκαν από τα δωρεάν μαθήματα, όχι γιατί δεν πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια αλλά γιατί δεν επαρκούσαν οι εθελοντές καθηγητές για να συσταθούν τμήματα.

Σήμερα, στο φροντιστήριο, παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε μαθητές και των τριών τάξεων του Λυκείου, 40 εθελοντές εκπαιδευτικοί, στην πλειοψηφία τους αδιόριστοι.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο καθηγητής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, Κων. Παρίσης υπάρχει ανάγκη για καθηγητές φυσικής, μαθηματικών και χημείας, αλλά και για εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, προκειμένου να μπορέσουν να απορροφηθούν και μαθητές από τα ΕΠΑΛ.

Τα μαθήματα γίνονται από τις δύο το μεσημέρι έως και αργά το απόγευμα, στις έξι αίθουσες του κτιρίου που παραχωρήθηκε από το δήμο Βόλου, στο Ασυλο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου