ΤΟΠΙΚΑ

Στην Μόζας Α.Ε. 200 Σύριοι πρόσφυγες

στην-μόζας-α-ε-200-σύριοι-πρόσφυγες-28611

Ανάμεσά τους 84 παιδιά – Εφθασαν με πούλμαν την Πέμπτη το βράδυ

Στο Βόλο και στις πρώην εκθεσιακές εγκαταστάσεις της Μόζας Α.Ε. στο 4ο χλμ. Βόλου – Λάρισας, κατέλυσαν την Πέμπτη το βράδυ, 207 πρόσφυγες, ανάμεσά τους 84 παιδιά. Τα πέντε πούλμαν με τους πρόσφυγες έφθασαν στο Βόλο λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ.

Την υποδοχή τους ανέλαβε η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών.

Εγινε η καταγραφή τους και οδηγήθηκαν στις κτιριακές εγκαταστάσεις όπου κατέλυσαν το βράδυ σε σλίπινγκ μπαγκ και όσοι διέθεταν, σε σκηνές. Νωρίτερα, με ευθύνη του στρατού τους διανεμήθηκε γεύμα.

Πρόκειται για την πρώτη «φουρνιά» προσφύγων που καταλύει στις εγκαταστάσεις της Μόζας Α.Ε. που παραχωρήθηκαν στο δήμο Βόλου. Στις εγκαταστάσεις ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες εργασίες καθαρισμού και διαμόρφωσης του χώρου, ενώ τοποθετήθηκαν ντουζιέρες, τουαλέτες και έγινε σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Την Παρασκευή νωρίς το πρωί, τις εγκαταστάσεις πρόκειται να επισκεφθεί κλιμάκιο του δήμου Βόλου για να προσφέρει τρόφιμα στους πρόσφυγες και να καταγράψει τυχόν ανάγκες που υπάρχουν.

Σημειώνεται ότι οι πρόσφυγες βρίσκονταν στην περιοχή των Ιωαννίνων και πριν από εκεί στη Λάρισα.

Εως και την Πέμπτη το βράδυ, δεν υπήρχαν πληροφορίες για το χρονικό διάστημα της φιλοξενίας τους ούτε αν αναμένονται κι άλλοι τις επόμενες ημέρες.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου