ΤΟΠΙΚΑ

Γλίτωσε το Υγειονομικό από τις… μπουλντόζες

γλίτωσε-το-υγειονομικό-από-τις-μπουλ-31092

Θα αξιοποιηθεί για τη συγκέντρωση των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Βόλου

Γλιτώνει από τις… μπουλντόζες το κτίριο όπου στεγαζόταν η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Το πρώην Υγειονομικό που προορίζονταν για κατεδάφιση προκειμένου να αναδειχθεί το κτίριο Σπίρερ, ακριβώς από πίσω, θα παραμείνει τελικώς στη θέση του, θα ανακαινιστεί και θα συγκεντρώσει σύμφωνα με πληροφορίες το σύνολο των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Βόλου, ενδεχομένως εκεί να δημιουργηθεί και το ΚΕΠ Υγείας. Ωστόσο στον περιβάλλοντα χώρο θα γίνει ανάπλαση.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η αλλαγή πλεύσης… για την τύχη του κτιρίου, από το οποίο μετακόμισε προ διμήνου περίπου η Διεύθυνση Υγείας, φαίνεται στον κατάλογο των 11 έργων που προγραμματίζει ο δήμος Βόλου, στο πλαίσιο του προγράμματος αστικών αναπλάσεων. Για το θέμα πρόκειται να συνεδριάσει η δημοτική επιτροπής διαβούλευσης, την ερχόμενη Τρίτη 19 Απριλίου, στις 6:30 το απόγευμα, στο Δημαρχείο Βόλου. Με τη συγκεκριμένη συνεδρίαση ολοκληρώνεται ο κύκλος διαβούλευσης και οριστικοποιούνται τα έργα προϋπολογισμού 12.947.000 ευρώ.

Στον ίδιο κατάλογο, όπως είναι γνωστό συγκαταλέγεται η επισκευή – ενίσχυση του φέροντα οργανισμού και ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, προϋπολογισμού 7.780.000 ευρώ.

Από τα σημαντικότερα έργα είναι η δημιουργία τεσσάρων κυκλικών κόμβων για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος σε τέσσερα σημεία: μπροστά στο Δημαρχείο του Βόλου, στο ύψος του ΟΣΕ, στο ύψος του σταθμού του ΚΤΕΛ αλλά και στην Αθηνών στη συμβολή της με Λαρίσης. Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.520.000 ευρώ.

Το ποδήλατο σε πρώτο πλάνο

Προβλέπεται επίσης επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων, με δαπάνη 600.000 ευρώ. Το έργο δεν προβλέπει απλώς μία χάραξη ποδηλατοδρόμου. Θα γίνουν επεκτάσεις πεζοδρομίων, στην άκρη των οποίων θα οριοθετηθεί σε πλάτος 2,5 μέτρα ο ποδηλατόδρομος. Οι ποδηλατόδρομοι θα είναι διπλής κατεύθυνσης και θα περιλαμβάνουν και παρεμβάσεις στις διασταυρώσεις, πιθανότατα υπερύψωση του οδοστρώματος, χρωματισμό και σήμανση ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα στις «συναντήσεις» ποδηλάτων – αυτοκινήτων. Προς το παρόν περιλαμβάνει έργα σε τέσσερις οδούς που θα κυκλώνουν το κέντρο: από Μεταμορφώσεως, Ρήγα Φεραίου έως Κασσαβέτη και Αργοναυτών σε όλο το μέτωπο της παραλίας. Εξετάζεται δε, η ενεργοποίηση ενός ακόμη κάθετου και ενός οριζόντιου δρόμου, πιθανότατα θα είναι η Γκλαβάνη και η Αλεξάνδρας αντίστοιχα. Σε επόμενη φάση το δίκτυο θα κυκλώσει ακόμη μεγαλύτερο τμήμα του Βόλου, με στόχο να επεκταθεί προς Ν. Ιωνία και προς Ν. Δημητριάδα.

Τη χρήση του ποδηλάτου αναμένεται να ενθαρρύνει η προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος αυτόματης διάθεσης ποδηλάτων, έργο προϋπολογισμού 252.000 ευρώ.

Αλλες παρεμβάσεις

Προβλέπεται ακόμη επέκταση του δικτύου πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας στον κεντρικό αστικό ιστό ενός εκατ. ευρώ, ανάπλαση της περιοχής του Παλιού Λιμεναρχείου με αναβαθμίσεις κοινοχρήστων χώρων, νέους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και διαμορφωμένα πεζοδρόμια προϋπολογισμού 658.000 ευρώ.

Θα διαμορφωθεί κοινόχρηστος χώρος στη συμβολή των οδών Μαιάνδρου και Καισαρείας, θα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης στη θέση του κινηματογράφου Νίκη, ενώ χώρος πάρκινγκ και διαπλάτυνση του πεζοδρομίου προβλέπεται και στη Μαιάνδρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου