ΤΟΠΙΚΑ

Ξεχώρισαν για την καινοτομία τους, My Cash Manager, Modifeye και Clever Parking

ξεχώρισαν-για-την-καινοτομία-τους-my-cash-manager-mod-32149

Πήραν τα τρία πρώτα βραβεία στο τέταρτο StartUp Weekend Volos

Το σφυγμό της εποχής αλλά και της αγοράς, έπιασαν ομάδες νέων, που σύστησαν καινοτόμες επιχειρήσεις και διακρίθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις του Startup Weekend Volos. Εφαρμογή για τη διαχείριση των χρημάτων για να μας φθάνουν όσα παίρνουμε εν μέσω οικονομικής κρίσης, μία συσκευή με γυαλιά για άτομα με αναπηρίες όρασης αλλά και μια εφαρμογή εύρεσης πάρκινγκ στις πόλεις: My Cash Manager, Modifeye και Clever Parking είναι οι επιχειρήσεις που κέρδισαν τα τρία πρώτα βραβεία του διαγωνισμού και ετοιμάζονται να βγουν στην αγορά…

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Την πρώτη θέση κατέλαβε η επιχείρηση My Cash Manager (MCM) την οποία σύστησαν οι Γιώργος Κοπτσιαλής, Σταματία Πρίγκου, Κωνσταντίνος Κοπτσιαλής, Ιουλία – Μαρία Πρίγκου, Μυριάνθη Μπάιμπα, Ρένος Στόικος και Γιώργος Αθανασίου.

Πρόκειται για μία νέα εφαρμογή, που έρχεται να δώσει… λύση στο οικονομικό πρόβλημα της εποχής και στο άδειασμα του πορτοφολιού από τις πρώτες ημέρες του μήνα. Επιτρέπει στους χρήστες της εφαρμογής να «προσλάβουν» έναν manager, ο οποίος εντοπίζει τα έξοδα, διαχειρίζεται το μπάτζετ και επιτυγχάνει τους οικονομικούς στόχους που τίθενται.

Δεύτερο βραβείο για την ομάδα Modifeye που αποτελούν οι Χρήστος Τσιόλας- Marketer, Νίκος Γκεβρέκης – Developer, Σταύρος Μοϊσίδης – Project Manager, Αποστόλης Τσακμάκος- Electrical engineer, Αρης Σιμονιάν – Designer και ο Νομικός Βαγγέλης – Οικονομολόγος.

Πρόκειται ουσιαστικά για γυαλιά που απευθύνονται σε άτομα με αναπηρία όρασης. Με ενσωματωμένες κάμερες και μικρόφωνο, τα ξεχωριστά αυτά γυαλιά αποτελούν τα μάτια των ατόμων με αναπηρίες όρασης. Μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν όσοι έχουν από ήπια ανεπάρκεια όρασης έως και πλήρη τύφλωση.

Στην τρίτη θέση το Clever Parking που αποτελούν οι Γιάννης Καλόγερος, Αντώνης Τζούνης, Μιχάλης Μακρόπουλος, Θανάσης Μπέτσιος, Αποστόλης Πέκας, Γιάννης Κουτσαφτίκης και Γιώργος Κουτσορεβύθης. Η συγκεκριμένη εφαρμογή θα έχει διττό ρόλο: Αφενός θα βοηθά τους οδηγούς αυτοκινήτων σε μεγάλους δήμους της ελληνικής επικράτειας, με στόχο την άμεση,αποτελεσματική και γρήγορη εξυπηρέτηση τους στις δημοτικές θέσεις στάθμευσης και αφετέρου την ίδια την Αρχή (δήμος) για καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, για έλεγχο σε πραγματικό χρόνο των θέσεων στάθμευσης της πόλης και για τη διασφάλιση των εσόδων από τα κόμιστρα.

Το Startup Weekend Volos ολοκληρώθηκε προχθές Κυριακή και στην τέταρτη κατά σειρά επιχειρηματική συνάντηση με καινοτόμες ιδέες πήραν μέρος περισσότερα από 100 άτομα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου