ΤΟΠΙΚΑ

Ενυδρείο, πλανητάριο & αιολικό πάρκο περιλαμβάνονται στο επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου Βόλου

ενυδρείο-πλανητάριο-αιολικό-πάρκο-π-32784

Οι αντιπολιτεύσεις απέρριψαν το σχέδιο

Ενυδρείο στο Πεδίο Αρεως που θα «παντρευτεί» με το Μουσείο της Αργούς, αστεροσκοπείο- πλανητάριο στο Σωρό αλλά και δημιουργία αιολικού πάρκου, είναι ορισμένα από τα μεγάλα έργα που οραματίζεται η δημοτική αρχή Βόλου και αποτυπώνει στο επιχειρησιακό της σχέδιο, που τέθηκε προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στο επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου Βόλου, περιλαμβάνονται έργα καθημερινότητας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και μεγάλα έργα που αναμένεται να γίνουν πόλος έλξης για δημότες και επισκέπτες της πόλης.

Χαρακτηριστικό το έργο του ενυδρείου που ανέφερε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, Θανάσης Σταυρίδης. Οπως είπε πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 10 εκ. Ευρώ που θα χωροθετηθεί στο Πεδίο του Αρεως και θα «παντρευτεί» με τη δημιουργία Μουσείου της Αργούς στον ίδιο χώρο.

Στο σχεδιασμό επίσης υπάρχει η δημιουργία αστεροσκοπείου- πλανητάριου στο Σωρό, σε συνεργασία με την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης. Η τεχνική μελέτη έχει ήδη ωριμάσει και ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τις 500.000 ευρώ, κονδύλια που θα διεκδικηθούν μέσω ΕΣΠΑ.

Στους στόχους επίσης είναι η δημιουργία αιολικού πάρκου, η μετατροπή των αποθηκών Γκλαβάνη σε Αθλητικό Κέντρο (Αναπαύσεως –Χείρωνος, προϋπολογισμού 1 εκ. Ευρώ), η οδική σύνδεση της Ν. Αγχιάλου με την ΠΑΘΕ, το πάρκινγκ της Φιλελλήνων αλλά και παρεμβάσεις 1 εκ. Ευρώ σε σχολικές μονάδες.

Το επιχειρησιακό σχέδιο απέρριψαν οι δημοτικές ομάδες της αντιπολίτευσης.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργαρίτης Πατσιαντάς, υποστήριξε ότι λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης των ΟΤΑ το όραμα θα μείνει κατά το μεγαλύτερο μέρος του επί χάρτου.

Για αποσπασματικά έργα που δεν δένουν μεταξύ τους και δείχνουν να μην έχουν προκύψει μέσα από σοβαρή επεξεργασία, έκανε λόγο η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου.

Ηχηρή απουσία της ΑΝΕΒΟ από το σχεδιασμό διαπίστωσε ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχ. Μιτζικός, ενώ ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Απ. Νάνος έκανε λόγο για απουσία έργων που είναι αναγκαία για την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Για ένα «ανερμάτιστο και χωρίς όραμα σχέδιο που στόχο έχει μόνο να δημιουργήσει εντυπώσεις», έκανε τέλος λόγο από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των έξι ανεξαρτήτων, Κώστας Γαργάλας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου