ΤΟΠΙΚΑ

Αχ. Μπέος:«Επρεπε κάθε μήνα να του δίνω 500 ευρώ»

αχ-μπέοςεπρεπε-κάθε-μήνα-να-του-δίνω-500-35851

Το χρονικό της υπόθεσης εκβιασμού που κατήγγειλε στην Ασφάλεια και οδήγησε στη σύλληψη 49χρονου ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού -υπόθεση που βρίσκεται πλέον στις δικαστικές αίθουσες- περιέγραψε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου, ο αιρετός δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Ο κ. Μπέος κατονόμασε ως εκβιαστή του, τον ιδιοκτήτη του Ράδιο Ακρόαμα και ραδιοφωνικό παραγωγό, Ακη Σαμαρτζή, αναφέροντας ότι η υπόθεση ήταν σε γνώση της Αστυνομίας εδώ και 50 ημέρες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Είναι μια δύσκολη μέρα για μένα. Εδώ και αρκετό καιρό βασανίζομαι αν πρέπει να κάνω κάτι που αντιβαίνει στις αρχές μου. Αποφάσισα όμως να το κάνω ώστε να μπει ένα τέλος σε ό,τι συμβαίνει σε αυτή την πόλη εδώ και χρόνια. Κατά διαστήματα έχω αναφερθεί σε περιπτώσεις και η Ενωση Συντακτών ζητά αποδείξεις. Να μας απαντήσει για τα χθεσινά». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Μπέος για την υπόθεση εκβιασμού που είδε το φως της δημοσιότητας.

Ο κ. Μπέος κατονόμασε τον Ακη Σαμαρτζή ως το πρόσωπο που τον εκβίαζε. «Ηταν συνεργάτης μου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής μου εκστρατείας. Μόλις εκλέχθηκα ήρθαμε σε ανοιχτή κόντρα για ιδιοτελείς σκοπούς δικούς του», είπε, καταγγέλλοντας ότι στη συνέχεια ακολούθησε λυσσαλέος πόλεμος από πλευράς του ραδιοφωνικού παραγωγού.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το χρονικό της υπόθεσης ήταν σε γνώση της ασφάλειας, τις τελευταίες πενήντα ημέρες.

«Σε επαφή με τον Ακη Σαμαρτζή με έφερε ξανά ο Σάκης Πάππος. Μου είπε να λήξει η κόντρα, είναι άδικο, να βρεθείτε να τα πείτε. Μας έκλεισε το πρώτο ραντεβού στην καφετέρια του ξενοδοχείου Ξενία στα μέσα Ιανουαρίου. Ηπιαμε καφέ. Ακολούθησαν κι άλλα ραντεβού. Το επόμενο ραντεβού έγινε στην καφετέρια του ξενοδοχείου Κυψέλη. Του έδωσα 300 ευρώ. Μου είπε ότι είναι λίγα. Και μου ζήτησε είτε να πιέσω επιχειρηματίες για χορηγίες στο σταθμό του είτε να του εξασφαλίσω ένα ποσό 500 ευρώ το μήνα», κατήγγειλε ο κ. Μπέος.

Πριν το προχθεσινό ραντεβού στο Volos Palace που οδήγησε στη σύλληψη του ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού, ο κ. Μπέος είχε επισκεφθεί την Ασφάλεια προκειμένου να τους ενημερώσει για το νέο ραντεβού. «Επρεπε να τηρώ τη συμφωνία για τα 500 ευρώ κάθε μήνα. Την περασμένη Τετάρτη πήγα στην Ασφάλεια, όπου μου υπέδειξαν τι πρέπει να γίνει. Προσημειώθηκαν 10 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Την επομένη το πρωί στις 11, βρεθήκαμε στο Volos Palace. Το ραντεβού μου έκλεισε ο συνεργάτης μου Γιώργος Σκλιας. Βρεθήκαμε, πήρε τα χρήματα. Μου πρότεινε να πιούμε ένα καφέ. Του είπα ότι έχω δουλειά και έφυγα. Και ακολούθησε στη συνέχεια η σύλληψη», περιέγραψε ο Αχ. Μπέος.

«Δεν είναι ευχάριστη σε μένα αυτή η υπόθεση. Αλλά πρέπει επιτέλους να σταματήσει», κατέληξε.

Ερωτηθείς για τον αριθμό των συναντήσεων με το ραδιοφωνικό παραγωγό, μίλησε για τέσσερα συνολικά ραντεβού: στα μέσα Ιανουαρίου, στα μέσα Φεβρουαρίου, στις αρχές Μαρτίου και το προχθεσινό. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι τα χρήματα του τα έδωσε στο χέρι, χωρίς φάκελο όπως αναφέρει από την πλευρά του ο κ. Σαμαρτζής. «Δεν υπάρχει φάκελος. Τα χρήματα τα πήρε στο χέρι», είπε κατηγορηματικά.

Δειτε ολόκληρη τη συνέντευξη :

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου