ΤΟΠΙΚΑ

«Πόλεμος» στις γειτονιές για τους κάδους απορριμμάτων

πόλεμος-στις-γειτονιές-για-τους-κάδ-36529

Καθημερινά αιτήματα για μετακινήσεις κάδων – Ολοι τους θέλουν κοντά αλλά όχι στην πόρτα τους

«Πόλεμος» στις γειτονιές του Βόλου. Γείτονες μεταξύ τους δίνουν καθημερινές… μάχες για τις θέσεις που θα πάρουν οι κάδοι απορριμμάτων, τους οποίους όλοι θέλουν κοντά τους αλλά κανείς έξω από την πόρτα ή κάτω από το μπαλκόνι του. Δεκάδες αιτήματα για μετακινήσεις κάδων συσσωρεύονται κάθε μήνα στα γραφεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας του δήμου Βόλου από κατοίκους που θέλουν να απαλλαχθούν από την επιβάρυνση που υφίστανται έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι θα επιβαρυνθεί ο γείτονάς τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Συνήθως νοικοκυρές είναι εκείνες που ξεκινούν τον πόλεμο των… κάδων στις γειτονιές του Βόλου. Ξεκινούν από μετακινήσεις λίγων μέτρων, σιγά – σιγά, μέχρι την εξώπορτα του γείτονα, ο οποίος μόλις αντιληφθεί την αλλαγή θέσης του κάδου ξεκινούν οι αντιπαραθέσεις, που συνήθως καταλήγουν στα γραφεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας του δήμου Βόλου.

«Εχουμε καθημερινά αιτήματα για μετακινήσεις κάδων», αναφέρει η αντιδήμαρχος Βιολέτα Καντόλα.

Πρόκειται κυρίως για αιτήματα που προέρχονται από συνοικίες του Βόλου, όπως η Αγία Παρασκευή, οι Αγιοι Ανάργυροι, η Νεάπολη αλλά και σε γειτονιές πάνω από την Αναλήψεως.

«Συνήθως φροντίζουμε όταν στις γειτονιές υπάρχουν εγκαταλειμμένα σπίτια ή οικόπεδα να βάζουμε μπροστά από αυτά τα σημεία τους κάδους. Οταν όμως δεν υπάρχουν, αναγκαστικά κάποιος θα δεχθεί επιβάρυνση», επισημαίνει η κ. Καντόλα.

Οι διαμαρτυρόμενοι για τις θέσεις των κάδων, υποβάλλουν έγγραφα αιτήματα προς την υπηρεσία, η οποία στη συνέχεια τα αξιολογεί, προχωρά σε αυτοψίες και αναλόγως είτε τα ικανοποιεί είτε τα απορρίπτει. «Δυστυχώς όλοι θέλουν τον κάδο κοντά τους για να πετάνε τα σκουπίδια αλλά να μην τον βλέπουν κυρίως έξω από την πόρτα τους. Ορισμένοι διαμαρτύρονται ακόμη και για το θόρυβο από τα απορριμματοφόρα ότι τους ξυπνούν», σχολίασε η αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

Κόψιμο χόρτων

Στο μεταξύ, ενεργοποιείται από την υπηρεσία καθαριότητας, κονδύλι 20.000 ευρώ που είναι εγκεκριμένο στον προϋπολογισμό, προκειμένου να ανατεθεί σε εργολάβους το κόψιμο των χόρτων στις δημοτικές ενότητες. Ηδη τα αγριόχορτα έχουν καταστήσει ολόκληρες περιοχές σε ζούγκλες.Η διεύθυνση καθαριότητας θα δώσει μάχη με το χρόνο, έχοντας στη διάθεσή της λιγότερο από ένα μήνα περιθώριο, προκειμένου να αναβαθμιστεί η εικόνα των περιφερειακών ενοτήτων ενόψει Πάσχα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου