ΤΟΠΙΚΑ

Εφυγε πλήρης ημερών ο αειθαλής πρώην πρόεδρος της «Δήμητρας»

εφυγε-πλήρης-ημερών-ο-αειθαλής-πρώην-π-36662

Σήμερα η κηδεία του 91χρονου Αλέξανδρου Καρακανίδη

Πλήρης ημερών, σε ηλικία 91 ετών, έφυγε από τη ζωή ο Αλέξανδρος Καρακανίδης, πρώην Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ». Ο ηλικιωμένος υπέστη καρδιακό επεισόδιο και νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου, όπου άφησε χθες το πρωί την τελευταία του πνοή.

Ο Αλέξανδρος Καρακανίδης ήταν πολύ γνωστός και αγαπητός στη Ν. Αγχίαλο. Επί σειρά ετών ήταν σύμβουλος στη «Δήμητρα» και για μία δεκαετία, από το 1980 έως το 1990 πρόεδρος. Συνέδεσε μάλιστα το όνομά του με την ανάπτυξη του συνεταιρισμού, αλλά και την εγκατάστασή του σε νέο εργοστάσιο πάνω στην εθνική οδό.

«Ηταν ένα φιλήσυχος άνθρωπος, που αγάπησε το συνεταιρισμό σαν παιδί του και πρόσφερε στην ανάπτυξή του», αναφέρει ο σημερινός πρόεδρος της «Δήμητρας», Γ. Κίτσιος. Μάλιστα, όπως ανέφερε ήταν ο μέντοράς του, εκείνος που τον πρότεινε να αναλάβει την προεδρεία του συνεταιρισμού. «Εκείνος με στήριξε. Ηταν στο πλευρό μου. Πριν από μερικές ημέρες ανταμώσαμε στο καφενείο. Με φίλησε και μου έδωσε την ευχή του», είπε συγκινημένος ο κ. Κίτσιος. Ο Αλέξανδρος Καρακανίδης ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος ζωή μέχρι τα στερνά του. Σε ηλικία 91 ετών συνέχισε να ανεβαίνει στο τρακτέρ και να οργώνει τα χωράφια του που ήταν η ζωή του. Ευτύχησε να δει παιδιά και εγγόνια.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, στις 11 το πρωί, στον Αγιο Γεώργιο στη Ν. Αγχίαλο.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου