ΤΟΠΙΚΑ

Αλλάζουν δασκάλες σαν… τα πουκάμισα

αλλάζουν-δασκάλες-σαν-τα-πουκάμισα-37581

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς άλλαξαν για τέταρτη φορά δασκάλα – Διαμαρτυρίες γονέων στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας

Σαν τα… πουκάμισα αλλάζουν οι δασκάλες στη γ’ τάξη του 27ου δημοτικού σχολείου Βόλου, στις Αλυκές. Προχθές, η δασκάλα του Γ2 τμήματος άλλαξε για τέταρτη φορά από την αρχή της σχολικής χρονιάς, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις γονέων, που διάβηκαν διαμαρτυρόμενοι το κατώφλι της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Γονείς καταγγέλλουν ότι οι διαρκείς αλλαγές της δασκάλας στην έδρα, μπερδεύουν τα παιδιά που μέχρι να γνωριστούν με το νέο εκπαιδευτικό εκείνος φεύγει και έρχεται άλλος. Αυτό έχει επίπτωση στη διάθεσή τους στα μαθήματα αλλά στην πορεία της σχολικής ύλης, όπως λένε.

Η πρώτη εκπαιδευτικός έφυγε με απόσπαση στο εξωτερικό.

Η δεύτερη επέλεξε να πάει σε άλλο σχολείο αφού τα μόριά της, της επέτρεπαν να επιλέξει σχολική μονάδα, η τρίτη η οποία είχε επιστρέψει από άδεια ήρθε με ολική διάθεση στο 27ο ως το τέλος της χρονιάς αλλά μόλις δημιουργήθηκε κενό στο Πουρί, λόγω άδειας της εκπαιδευτικού εκεί, αποφασίστηκε να την πάρουν από τους μικρούς μαθητές του 27ου Δ.Σ.Β., που ουσιαστικά δεν γνωρίζουν εδώ και καιρό τι θα τους ξημερώσει στο σχολείο και ποιόν θα δουν να τους περιμένει στην έδρα, και να την στείλουν στο Πουρί.

Η τέταρτη εκπαιδευτικός που εμφανίστηκε, δεν είναι στη διάθεση αλλά έχει απόσπαση στα γραφεία της διεύθυνσης.

Προχθές, γονείς μαθητών από το 27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μαγνησίας, βρέθηκαν στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για να συναντηθούν με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και να διαμαρτυρηθούν έντονα αφού η τρίτη τάξη του σχολείου άλλαξε για τέταρτη φορά δασκάλα. Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, εξήγησε στους γονείς ότι δημιουργήθηκε κενό στο Πουρί που έπρεπε να καλυφθεί.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη, η διευθύντρια του σχολείου είχε καταθέσει προς έγκριση το νέο σχολικό πρόγραμμα στη διεύθυνση, προκειμένου να επικυρωθεί μετά τις αλλαγές που έκανε η τρίτη εκπαιδευτικός. Τα προγράμματα υπογράφτηκαν από το σύμβουλο και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έγινε η ενημέρωση για τη μετακίνηση και της τρίτης εκπαιδευτικού από το σχολείο.

«Τα παιδιά δεν είναι αριθμοί, είναι ψυχές που ειδικά σε αυτές τις ηλικίες επιζητούν σταθερότητα και για αυτό, όπως είναι γνωστό, οι εκπαιδευτικοί στο δημοτικό αναλαμβάνουν τάξεις για δύο χρόνια και όχι για δύο εβδομάδες», αναφέρουν γονείς μαθητών του σχολείου, καταγγέλλοντας ότι «βλέπουν τους εκπαιδευτικούς μόνο για φύλαξη των παιδιών και όχι σαν λειτουργούς που πραγματικά είναι, που μαθαίνουν στα παιδιά, δημιουργώντας τις βάσεις για το μέλλον τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου