ΤΟΠΙΚΑ

Εβρεξε… κλήσεις σε Ιάσονος – Δημητριάδος

εβρεξε-κλήσεις-σε-ιάσονος-δημητρι-38612

3.268 κλήσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2016

Εβρεξε… κλήσεις χθες το πρωί σε Ιάσονος – Δημητριάδος σε συντονισμένη επιχείρηση της δημοτικής αστυνομίας με δημοτικούς συμβούλους του Βόλου, με στόχο να μπει τάξη στην κυκλοφοριακή… αταξία. Σε δύο μόλις ώρες βεβαιώθηκαν 35 κλήσεις σε οδηγούς που αρνούνται να συμμορφωθούν στα κυκλοφοριακά μέτρα. Ωστόσο, η εξόρμηση θύμισε… τη γάτα με το ποντίκι: κατά το πέρασμα της δημοτικής αστυνομίας οι παραβάτες φρόντιζαν για την απομάκρυνση των οχημάτων, μόλις όμως οι δημοτικοί αστυνόμοι απομακρύνονταν μερικά μέτρα, η αναρχία… επέστρεφε.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σε δηλώσεις του ο εκτελών χρέη δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου, ζήτησε από τους πολίτες να συμβάλλουν στην προσπάθεια που γίνεται να μπει τάξη στο κυκλοφοριακό της πόλης, ενώ ανακοίνωσε ότι έχει ήδη υποβάλλει αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών, να επιτρέψει με Νόμο την επιστροφή των πρώην δημοτικών αστυνομικών που σήμερα υπηρετούν ως φύλακες σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Σημειώνεται ότι πριν τη διάλυση της δημοτικής αστυνομίας, το σώμα αριθμούσε 45 υπαλλήλους και σήμερα μόλις 4 δίνουν τη μάχη ενάντια στο κυκλοφοριακό χάος.

Η εξόρμηση ξεκίνησε στις 11 χθες το πρωί και περιορίστηκε στις κεντρικές οδικές αρτηρίες σε Ιάσονος και Δημητριάδος. Τους δημοτικούς αστυνομικούς συνέδραμαν δημοτικοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, ο αιρετός και ο εκτελών χρέη Δημάρχου, κ.κ. Αχ. Μπέος και Θ. Θεοδώρου αντίστοιχα.

Συνολικά σε δύο περίπου ώρες βεβαιώθηκαν 7 κλήσεις για στάθμευση σε λεωφορειόδρομο, 8 για φόρτωση – εκφόρτωση, 6 για παράνομη στάθμευση, 2 για διπλοπαρκάρισμα και 12 για κατάληψη πεζοδρόμων.

Συνολικά από 1η Ιανουαρίου έως και τέλος Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί 1.022 κλήσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, 2.246 κλήσεις για ΣΕΣ (σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης), έγιναν επίσης 234 αυτοψίες και ερευνήθηκαν 70 καταγγελίες πολιτών.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδώρου, χθες ήταν μόνο η αρχή. Οι εξορμήσεις θα συνεχίζονται σε καθημερινή βάση τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα, από κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας στα οποία θα συμμετέχουν και δημοτικοί σύμβουλοι.

«Θα γίνει μία τεράστια προσπάθεια με τη συμμετοχή των ελάχιστων δημοτικών αστυνομικών που διαθέτουμε και τη συνοδεία δημοτικών συμβούλων ώστε να μπει μία τάξη στο κέντρο της πόλης. Στην προσπάθεια αυτή βέβαια ζητάμε και τη συνδρομή των δημοτών ώστε να «καθαρίσει» το κέντρο και η εικόνα της πόλης μας να είναι πολύ καλύτερη από τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί», επεσήμανε ο κ. Θεοδώρου. Ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός: όποιος δεν συμμορφώνεται στα κυκλοφοριακά μέτρα θα του επιβάλλεται πρόστιμο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου