ΤΟΠΙΚΑ

Στις κορυφαίες ομάδες – εταιρείες μαθητές του 8ου ΓΕΛ Βόλου

στις-κορυφαίες-ομάδες-εταιρείες-μαθ-41098

Πέτυχαν κερδοφορία 29 εκατ. ευρώ στον πανελλήνιο διαγωνισμό Young Business Talents

Δημιούργησαν τα δικά τους επιχειρηματικά σχέδια για την προώθηση των προϊόντων τους, αντιηλιακών και ενυδατικών κρεμών, πέτυχαν να κάνουν κερδοφόρα την επιχείρησή τους κατά 29 εκατ. ευρώ και «σκαρφάλωσαν» στην 20η θέση της γενικής κατάταξης του καινοτόμου διαγωνισμού Young Business Talents, που ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο λόγος για τρεις μαθητές του 8ου Γενικού Λυκείου Βόλου, τους Αιμιλία Βαΐτση, Πηνελόπη Καλούτσα και Χρήστο Γκέκα, που κατέβηκαν στο διαγωνισμό ανάμεσα σε 757 ομάδες από όλη την Ελλάδα, προκρίθηκαν στους 75 και κατάφεραν να μπουν στις 20 κορυφαίες ομάδες – εταιρείες της χρονιάς οι οποίες κέρδισαν συμβολικά χρηματικά βραβεία, διπλώματα συμμετοχής και κυρίως μια βιωματική εμπειρία μάθησης.

Οι εκκολαπτόμενοι επιχειρηματίες του 8ου Γενικού Λυκείου Βόλου, έστησαν την επιχείρησή τους και προώθησαν τα προϊόντα τους υπό την πολύτιμη καθοδήγηση της οικονομολόγου καθηγήτριάς τους, κ. Φιλίτσας Τάσιου. Δουλεύοντας σε ώρες εκτός σχολικού ωραρίου, οι μαθητές κλήθηκαν να διαχειριστούν συγκεκριμένο προϋπολογισμό και να πιάσουν το σφυγμό της αγοράς φέρνοντας τα προϊόντα τους στις πρώτες θέσεις της προτίμησης του καταναλωτικού κοινού τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική.

Η ομάδα του 8ου ΓΕΛ Βόλου, προώθησε τα προϊόντα της και κατάφερε να κάνει κερδοφόρα την επιχείρησή της κατά 29 εκατ. ευρώ, καταλαμβάνοντας την 20η θέση της γενικής κατάταξης του πανελλήνιου διαγωνισμού που έγινε με προσομοιωτή τρίτης γενιάς.

Διαγωνίστηκαν μεταξύ 300 μαθητών λυκείων από όλη την Ελλάδα και ανάμεσα σε 75 ομάδες.

Μέσω του εξελιγμένου προσομοιωτή 3ης γενιάς, οι νεαροί εικονικοί επιχειρηματίες, κατέστρωσαν Επιχειρηματικά Σχέδια, που συμπεριλάμβαναν αποφάσεις για την παραγωγή, τη χρηματοδότηση, το marketing και το ανθρώπινο δυναμικό των εταιρειών τους.

Στον τελικό, αναδείχτηκαν βάσει της συνολικής τους κερδοφορίας, οι 20 κορυφαίες ομάδες. Την πρώτη θέση της πεντάδας κατέλαβαν: Το 2ο και το 1ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών – ν.Πέλλας (1η και 2η θέση αντίστοιχα), το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (3η θέση) και το 2ο Γενικό Λύκειο Παλλήνης (4η και 5η θέση), ν. Αττικής.

Σημαντικές θέσεις επίσης κατέλαβαν Λύκεια από τους Νομούς Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Λέσβου, Μαγνησίας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Δωδεκανήσου, Δράμας, και Λάρισας. Ο καινοτόμος διαγωνισμός με προσομοιωτή, που έχει ως στόχο να προσφέρει στους μαθητές γνώσεις και δεξιότητες, συμπληρώνει φέτος τον τρίτο χρόνο επιτυχημένης υλοποίησής του στην Ελλάδα, με 2.714 συμμετοχές μαθητών οι οποίοι σχημάτισαν 757 ομάδες- εταιρείες.

Ο Διαγωνισμός Young Business Talents είναι διεθνής και εθνικός. Πραγματοποιείται παράλληλα στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία, φτάνοντας φέτος συνολικά τις18.000 συμμετοχές μαθητών Λυκείων.

Στην Ελλάδα, ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από τη NIVEA στο πλαίσιο των πανευρωπαϊκών δράσεων Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας και υποστηρίζεται από τη ΔΕΠΑ – Φυσικό Αέριο – και το MILKO της ΔΕΛΤΑ, ενώ φιλοξενήθηκε στο Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Ο Επιχειρηματικός Προσομοιωτής 3ης Γενιάς, έχει αναπτυχθεί από την PRAXIS MMT – ηγέτιδα εταιρία παγκοσμίως, στην ανάπτυξη προηγμένων προσομοιωτών και μεθοδολογιών εκπαίδευσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου