ΤΟΠΙΚΑ

Καλοκαίρι χωρίς πεσσούς στην Εθνική Οδό Βόλου – Μικροθηβών

καλοκαίρι-χωρίς-πεσσούς-στην-εθνική-ο-41141

Υπογράφεται έως τέλος της εβδομάδας η προγραμματική σύμβαση δήμου Βόλου – υπουργείου Πολιτισμού για την απομάκρυνση του ενός πεσσού

Ε ως τέλος της εβδομάδας αναμένεται να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ δήμου Βόλου και υπουργείου Πολιτισμού για την απομάκρυνση του ενός πεσσού από τη θέση «Αϊβαλιώτικα» στην εθνική οδό Βόλου – Μικροθηβών. Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας αναμένεται να δώσει το σήμα της έναρξης των εργασιών για τη μεταφορά του πεσσού έως το καλοκαίρι.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Το καλοκαίρι ο ένας πεσσός θα έχει φύγει από το συγκεκριμένο σημείο», δήλωσε χθες ο αιρετός δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, μιλώντας για λύση ενός προβλήματος μετά από 20 και πλέον χρόνια.

Η προβληματική συνύπαρξη του εθνικού οδικού δικτύου με τους πεσσούς στη θέση Αϊβαλιώτικα, έχει αναδειχθεί μέσα από αγώνες κατοίκων των Νέων Παγασών. Τα λεγόμενα δόντια έχουν ως αποτέλεσμα η εθνική οδός Βόλου – Μικροθηβών να στενεύει απότομα και δεκάδες είναι τα ατυχήματα που έχουν σημειωθεί. Από το 2007 έως και το 2015 έχουν σημειωθεί δέκα τροχαία ατυχήματα. Τα τρία ήταν θανατηφόρα, τα υπόλοιπα πολύ σοβαρά. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που έχει αναδειχθεί ήδη από τη δεκαετία του 1990.

Ωστόσο, με υπουργική απόφαση που υπογράφηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2016 και η οποία κοινοποιήθηκε στο γραφείο αντιδημάρχου Πολιτισμού του δήμου Βόλου, εγκρίθηκε η μελέτη κυκλοφοριακών επιπτώσεων από την ύπαρξη των «δοντιών» του ρωμαϊκού υδραγωγείου εκατέρωθεν του εθνικού δρόμου.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση, εγκρίνεται η απομάκρυνση του ανατολικού πεσσού, εκείνου που βρίσκεται στην πλευρά του ρεύματος εισόδου προς το Βόλο και η τοποθέτησή του σε άλλο σημείο που θα καθορισθεί από την Αρχαιολογική υπηρεσία. Παράλληλα, δίνονται οι λεπτομέρειες για τις μελέτες που πρέπει να γίνουν, από ειδικευμένο μηχανικό, για την ασφαλή απομάκρυνση και τοποθέτηση του πεσσού στο νέο σημείο.

Εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με τον κ. Μπέο, πρόκειται να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ δήμου Βόλου και υπουργείου Πολιτισμού για την απομάκρυνση του πεσσού, προκειμένου έως το καλοκαίρι να έχει φύγει από το σημείο και να καταστεί ασφαλέστερη για τους διερχόμενους οδηγούς η εθνική οδός στην είσοδο της πόλης

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου