ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει σήμερα ο δρόμος Αγριάς – Βόλου

ανοίγει-σήμερα-ο-δρόμος-αγριάς-βόλου-41494

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του αγωγού αποχέτευσης

Στην κυκλοφορία δίνεται από σήμερα το πρωί η παραλιακής οδός και συγκεκριμένα το ρεύμα από Αγριά προς Βόλο, που παρέμενε κλειστό για τις ανάγκες ολοκλήρωσης της κατασκευής του αγωγού αποχέτευσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Αποστόλη Γαλάτη, οι εργασίες ολοκληρώνονταν χθες το απόγευμα (μερεμέτια) και το βράδυ, ειδοποιήθηκε η Τροχαία για τη ρύθμιση των φωτεινών σηματοδοτών που βρίσκονται στο ύψος της Παναγίας Τρύπας, εκεί που ξεκινούν οι στροφές της Γορίτσας, προκειμένου από σήμερα το πρωί, να λειτουργήσει κανονικά το ρεύμα κυκλοφορίας από Αγριά προς Βόλο.

Τα οδοφράγματα φεύγουν από τον κόμβο Αστεριών, όπου οι οδηγοί αναγκάζονταν να ακολουθούν τη διαδρομή μέσω περιφερειακού για να βγουν στο Βόλο.

Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 29 Φεβρουαρίου. Ηταν μάλιστα το δεύτερο σκέλος, καθώς πέρυσι τέτοια εποχή είχε το έργο είχε μείνει ημιτελές. Είχε δημιουργηθεί εμπλοκή σε τμήμα του δρόμου από το οποίο θα περνούσε ο αγωγός και βρίσκεται κατά μήκος της πρόσοψης της τσιμεντοβιομηχανίας.

Ο χρόνος για την παράδοση του δρόμου, καθώς ξεκινούσε η περίοδος του Πάσχα, πίεζε. Το έργο έμεινε ημιτελές και με την υπερπήδηση του εμποδίου, ο εργολάβος επέστρεψε για να ολοκληρώσει τον αγωγό, στο τμήμα μπροστά από την τσιμεντοβιομηχανία. Μέσω του αγωγού θα συνδεθεί το αποχετευτικό δίκτυο της Αγριάς με το Βιολογικό Καθαρισμό του Βόλου. Πρόκειται για έργο της ΔΕΥΑΜΒ ύψους 12 εκατ. ευρώ που θα συμβάλλει στη θωράκιση του Παγασητικού Κόλπου. Με την ολοκλήρωση του έργου, η Αγριά θα αποκτήσει αποχετευτικό δίκτυο και απομένουν τα συνοδά έργα που θα οδηγούν τα λύματα απευθείας στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού του Βόλου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου