ΤΟΠΙΚΑ

Εργασίες στην ισόπεδη διάβαση Αλαμάνας – Ζάχου (φωτο)

εργασίες-στην-ισόπεδη-διάβαση-αλαμάν-42142

Πυρετώδεις είναι οι εργασίες από την Κυριακή, στην ισόπεδη διάβαση στις γραμμές του ΟΣΕ, στη συμβολή των οδών Αλαμάνας και Ζάχου. Συνεργεία του δήμου Βόλου, ξεκίνησαν τις εργασίες για την τοποθέτηση ελαστικών ταπήτων, που αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

Τις εργασίες επέβλεψε τη Δευτέρα το πρωί, κλιμάκιο της δημοτικής αρχής, με επικεφαλής τον αιρετό δήμαρχο Βόλου, Αχ. Μπέο και τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών, Θαν. Σταυρίδη.

Σύμφωνα με τον κ. Μπέο, πρόκειται για ένα έργο που έπρεπε να είχε γίνει προ 50ετίας στο Βόλο. «Ο Βόλος ίσως είναι η μοναδική πόλη στην Ευρώπη, όπου οι διαβάσεις των τρένων είναι… προπολεμικές. Αποδεικνύει τι συνέβαινε σε αυτή την πόλη. Ηταν μία παρατημένη πόλη», είπε χαρακτηριστικά.

Οπως τόνισε το έργο είναι συνέχεια της εργολαβίας που είχε ξεκινήσει πέρυσι με την τοποθέτηση ελαστικών ταπήτων στη διάβαση της Μπότσαρη, ενώ τα έργα θα επεκταθούν και στα Μελισσάτικα.

«Θα υπάρχουν τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με στόχο την ασφάλεια όσων διέρχονται από τις ισόπεδες διαβάσεις και την αποφυγή δυστυχημάτων», τόνισε ο κ. Μπέος. «Είναι υποχρέωση της δημοτικής αρχής να φροντίσει για έργα για την ασφάλεια των πολιτών», σημείωσε και τόνισε ότι το έργο -αν και είναι υποχρέωση του ΟΣΕ- γίνεται με χρήματα από τα δημοτικά ταμεία, προκειμένου να γίνει γρήγορα.

«Κομμένος» στα δύο ο Βόλος

Μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών και την απόδοση της διάβασης στην κυκλοφορία, ο δήμος έχει έρθει σε συνεννόηση με το ΚΤΕΛ και τον ΟΣΕ, προκειμένου οι επιβάτες των τρένων να εξυπηρετούνται μέσω λεωφορείων από το σιδηροδρομικό σταθμό Βόλου μέχρι τα Μελισσάτικα και αντίστροφα.

Η διάβαση είναι κλειστή για όλο το 24ωρο, ωστόσο ποδηλάτες, πεζοί και μηχανάκια δεν… πτοούνται.

Τη Δευτέρα το πρωί κι ενώ ο εκσκαφέας έκανε εργασίες, αρκετοί ήταν οι πεζοί, ποδηλάτες και δικυκλιστές, που αντί να κάνουν τον κύκλο, έκοψαν δρόμο μέσα από το εργοτάξιο, διακινδυνεύοντας τη σωματική τους ακεραιότητα. Μία γυναίκα μάλιστα που είχε πάρει στα χέρια το ποδήλατό της, κόντεψε να της πέσει στις γραμμές και εργαζόμενοι στο εργοτάξιο τη βοήθησαν.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου