ΤΟΠΙΚΑ

Εκσυγχρονίζονται πλήρως αντλιοστάσια με εργολαβία 197.000 ευρώ

εκσυγχρονίζονται-πλήρως-αντλιοστάσι-44728

Ακαθάρτων και ομβρίων για την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια των πολιτών

Στον πλήρη εκσυγχρονισμό πέντε αντλιοστασίων προχωρά η ΔΕΥΑΜΒ με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και των ίδιων των πολιτών από πλημμυρικά φαινόμενα. Πρόκειται για τρία αντλιοστάσια ακαθάρτων και δύο ομβρίων που ανακασκευάζονται.

Μάλιστα, σε δύο από τα αντλιοστάσια ακαθάρτων, εγκαθίστανται στις εισόδους δύο μοντέρνα μηχανήματα που θρυμματίζουν αντικείμενα που έρχονται μαζί με το λύμα και πολλές φορές προκαλούν βλάβες στις αντλίες.

Το θέμα του εκσυγχρονισμού των αντλιοστασίων έρχεται επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, στη 1:30 το μεσημέρι.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 197.000 ευρώ που πρόκειται να δημοπρατηθεί με ανοιχτό διαγωνισμό. Υπάρχει πρόβλεψη δαπάνης 100.000 ευρώ για το 2016 και του υπολοίπου ποσού μέσα στο 2017.

Το ένα αντλιοστάσιο ακαθάρτων -το Α4- βρίσκεται στις Αλυκές σε επαφή με την παραλιακή οδό, μπροστά από την πλαζ του ΕΟΤ και καλύπτει όλη την περιοχή από Αλιγαρόρεμα έως την είσοδο της πλαζ. Θα ανακατασκευαστούν πλήρως όλα τα μηχανικά μέρη του αντλιοστασίου. Επίσης σε δύο ακόμη αντλιοστάσια -Α1 και Α2- τοποθετούνται στην είσοδο αλεστές, ειδικά μηχανήματα για το θρυμματισμό αντικειμένων που καταλήγουν μέσα από τις τουαλέτες στο σύστημα αποχέτευσης και εξαιτίας των οποίων σημειώνονται βλάβες στις αντλίες.

Τέλος, θα γίνουν εργασίες σε δύο αντλιοστάσια ομβρίων στην περιοχή του Πεδίου Αρεως τα οποία έχουν υποστεί βανδαλισμούς.

Αύξηση ελέγχων στο πόσιμο νερό

Στο μεταξύ σε αύξηση των ελέγχων του πόσιμου νερού, προχωρά η ΔΕΥΑΜΒ για τη διασφάλιση της ποιότητάς του.

Θα ανατεθεί σε εργαστήριο το σύνολο της παρακολούθησης της ποιότητας του νερού στις δημοτικές ενότητες. Το έργο είναι προϋπολογισμού 51.065 ευρώ και θα επιλεγεί ο ανάδοχος μέσα από πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές.

708 αναλύσεις στις ΕΕΛ μηνιαίως!

Στην ίδια συνεδρίαση θα ανατεθεί σε εξωτερικό συνεργάτη η ευθύνη των χημικών αναλύσεων στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων της ΔΕΥΑΜΒ, προϋπολογισμού 15.000 ευρώ. Για την παρακολούθηση των ΕΕΛ γίνονται καθημερινά 708 αναλύσεις κάθε μήνα, κάτι που σημαίνει 8.496 αναλύσεις κάθε χρόνο!

Ομως η ΔΕΥΑΜΒ διαθέτει μόνο δύο χημικούς (εκ των οποίων η μία μερικής απασχόλησης) που δεν επαρκούν για τη διενέργεια του συγκεκριμένου αριθμού αναλύσεων που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Το κενό θα κληθεί να καλύψει εξωτερικός συνεργάτης ο οποίος μάλιστα θα έχει την υποχρέωση να παρεμβαίνει και σε τυχόν έκτακτες ανάγκες δειγματοληψιών και αναλύσεων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου