ΤΟΠΙΚΑ

Αναβρασμός στους θεολόγους για το μάθημα των θρησκευτικών

αναβρασμός-στους-θεολόγους-για-το-μάθ-46511

«Αλλάζει τελείως ο προσανατολισμός», καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί

Σε αναβρασμό οι εκπαιδευτικοί θρησκευτικών στη Μαγνησία. Από το νέο σχολικό έτος αναμένεται να εφαρμοστεί σε δημοτικά, γυμνάσια ίσως και στα λύκεια, το νέο πρόγραμμα σπουδών, εφόσον λάβει την τελική μορφή του και δημοσιευτεί στο ΦΕΚ.

Ωστόσο οι εκπαιδευτικοί του συγκεκριμένου κλάδου, καταγγέλλουν ότι αλλάζει τελείως ο προσανατολισμός, η δομή και το περιεχόμενο του μαθήματος.

Οι μαθητές δεν θα διδάσκονται πλέον τα θρησκευτικά μέσα από την ορθόδοξη ομολογία. Θα διδάσκονται όλες τις θρησκείες. Μάλιστα από τις βασικές αλλαγές είναι ότι ο Χριστιανισμός αντιμετωπίζεται ως μία θρησκεία χωρίς να διαχωρίζονται οι χριστιανικές ομολογίες.

Εάν το μάθημα δεν πάρει το συγκεκριμένο προσανατολισμό δεν αποκλείεται να καταργηθεί η υποχρεωτικότητά του ή ακόμη και η διδασκαλία του στα σχολεία, υποστηρίζουν θεολόγοι, που πάντως κάνουν λόγο για κίνδυνο να αποκοπούν οι μαθητές από την ορθόδοξη πίστη και τα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα

Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα που είχε επιχειρηθεί τόσο το 2011 όσο και το 2014.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του τοπικού παραρτήματος της Πανελλήνιας Ενωσης Θεολόγων, Δημήτρη Μάνο, «είναι κάτι απαράδεκτο. Αποκόπτουν τα παιδιά από την ορθόδοξη πίστη και τις παραδόσεις μας».

Για το θέμα που έχει δημιουργηθεί, διοργανώνεται ημερίδα με θέμα τα νέα Προγράμματα Σπουδών του μαθήματος των θρησκευτικών, με παρουσίαση τους, επισημάνσεις, κριτική, σχόλια και τοποθετήσεις, με σκοπό την ενημέρωση και την έκδοση ψηφίσματος.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Απριλίου, στις 11 το πρωί, στο ενοριακό κέντρο του Αγίου Κωνσταντίου και Ελένης (Περραιβού με Πολυμέρη) στο Βόλο.

Η ημερίδα οργανώνεται από το παράρτημα της ΠΕΘ του νομού Μαγνησίας, σε συνεργασία με τη σχολική σύμβουλο των θεολόγων κ. Σταλίκα Φωτεινή.

Σκοπός είναι η αντικειμενική ενημέρωση όλων των θεολόγων και η λήψη κοινής απόφασης του παραρτήματος σχετικά με τη δομή, το περιεχόμενο και τον προσανατολισμό του μαθήματος που δίδεται από τα νέα προγράμματα σπουδών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου