ΤΟΠΙΚΑ

Συναντήσεις στα υπουργεία θα έχει σήμερα ο Θάνος Θεοδώρου

συναντήσεις-στα-υπουργεία-θα-έχει-σήμ-46719

Επί τάπητος η πράξη εφαρμογής της Αγίας Παρασκευής και η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού

Λύση στο πρόβλημα που συνιστά για δεκάδες κατοίκους της Αγίας Παρασκευής, η πράξη εφαρμογής στη συνοικία, θα επιδιώξει ο εκτελών χρέη δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου, σε συνάντηση που θα έχει σήμερα, με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο των επαφών του στην Αθήνα, ο κ. Θεοδώρου θα συναντηθεί σύμφωνα με πληροφορίες με την υφυπουργό υποδομών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ενώ θα υποστηρίξει το αίτημα του δήμου Βόλου για παραχώρηση της χερσαίας έκτασης του λιμανιού σε συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ.

Η πολεοδόμηση της συνοικίας της Αγίας Παρασκευής εκκρεμεί ήδη από το 2000. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται τόσο για τον τρόπο που επιχειρείται η πολεοδόμηση, όσο και για το γεγονός ότι καλούνται εκτός από γη να καταβάλλουν και εισφορές σε χρήμα που ξεκινούν από τις 3.000 ευρώ και μπορεί να φθάνουν και τις 80.000 ευρώ.

Ζητούν λύση με νομοθετική ρύθμιση, κάτι που θα φέρει στο τραπέζι της συζήτησης με τον υπουργό, ο κ. Θεοδώρου. Ο δεύτερος θα καταθέσει μία ακόμη πρόταση που δεν είναι χρονοβόρα και επιπλέον μειώνει κατά πολύ τις εισφορές που καλούνται να πληρώσουν οι κάτοικοι, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει χρήματα στο δήμο για να γίνουν τα απαιτούμενα έργα: αφορά στην τροποποίηση του τρίτου κεφαλαίου της πράξης και στην εκπόνηση συμπληρωματικής μελέτης με τα δεδομένα του 2014. Ο κ. Θεοδώρου θα συναντηθεί και με την υφυπουργό Υποδομών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με την οποία θα συζητήσει θέματα του δήμου.

Ζητά τη χερσαία ζώνη του λιμανιού

Τέλος, αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, στον οποίο είχε απευθυνθεί αρχές του έτους με επιστολή, ζητώντας να περιέλθει στο δήμο το τμήμα του λιμανιού που ανήκει στα διοικητικά όρια του δήμου.

Στην επιστολή του, ο κ. Θεοδώρου ζητούσε τις εκτάσεις της χερσαίας ζώνης που δεν χρησιμοποιούνται για λιμενικές δραστηριότητες, προκειμένου να εξασφαλιστεί η «επαφή του πολεοδομικού συγκροτήματος με τη θάλασσα». Επεσήμαινε ότι οι δημοτικές υπηρεσίες είναι εκείνες που φροντίζουν για την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό και το πράσινο στη συγκεκριμένη έκταση, η οποία μόλις περιέλθει στο δήμο θα μπορούν να αναπτυχθούν δραστηριότητες για την αναψυχή των πολιτών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου