ΤΟΠΙΚΑ

Μόλις το 40% έκανε δόσεις ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ

μόλις-το-40-έκανε-δόσεις-για-την-πληρωμη-47177

Σήμερα λήγει η προθεσμία διακανονισμού στο τμήμα προσόδων

Μόλις 4 στους 10 καταστηματάρχες εστίασης προχώρησαν έως και χθες το μεσημέρι σε διακανονισμό στο τμήμα προσόδων του δήμου Βόλου για την καταβολή των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για το 2016 σε έως και τέσσερις δόσεις. Σήμερα, Πέμπτη 31 Μαρτίου, εκπνέει η προθεσμία για τη ρύθμιση και αναμένεται μεγάλη προσέλευση επαγγελματιών.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ηδη η κινητικότητα είναι αυξημένη στο δήμο Βόλου, τις τελευταίες ημέρες, στην εκπνοή του χρόνου για το διακανονισμό της πληρωμής των τελών. Σήμερα, αναμένεται να κορυφωθεί… Τα τέλη καταβάλλονταν εφάπαξ για την άδεια κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, ωστόσο με απόφασή του ο δήμος, θέσπισε διακανονισμό πληρωμής των τελών σε έως και τέσσερις δόσεις για τη διευκόλυνση των καταστηματαρχών.

Μέχρι και χθες το 40% περίπου των επιχειρηματιών είχε φροντίσει να κάνει το διακανονισμό και να πάρει άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου.

Με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθορίζεται το ποσοστό του ετήσιου τέλους που πρέπει να καταβληθεί προ της χορήγησης της αδείας, το οποίο σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το 30% της οφειλής και ο αριθμός των δόσεων για την εξόφληση του υπολειπόμενου ποσού.

Σε ό,τι αφορά τις δόσεις αυτές καθορίστηκαν ως εξής:

-Για ετήσιο τέλος έως 500 ευρώ καταβολή σε 2 (δύο) μηνιαίες δόσεις (Μάιος – Ιούλιος)

-Για ετήσιο τέλος από 501 ευρώ έως 4.000 ευρώ καταβολή σε 3 (τρεις) διμηνιαίες δόσεις (Μάιος – Ιούλιος – Σεπτέμβριος)

-Για ετήσιο τέλος από 4.000 ευρώ και πάνω καταβολή σε 4 (τέσσερις) διμηνιαίες δόσεις (Μάιος – Ιούλιος – Σεπτέμβριος – Νοέμβριος).

Σημειώνεται ότι η τελευταία δόση πρέπει να καταβάλλεται μέσα στο Νοέμβριο. Αν δεν πληρωθεί μία δόση, αυτόματα η άδεια ανακαλείται και θεωρείται ότι ο επαγγελματίας έχει προχωρήσει σε αυθαίρετη κατάληψη του χώρου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου