ΤΟΠΙΚΑ

Κατεστραμμένο το αλιευτικό καταφύγιο στο λιμανάκι Πυράσου Ν. Αγχιάλου

κατεστραμμένο-το-αλιευτικό-καταφύγι-48029

Πράσινο φως για εργασίες επισκευής πριν… καταρρεύσει

Κίνδυνος κατάρρευσης του αλιευτικού καταφυγίου στο λιμανάκι Πυράσου Ν. Αγχιάλου, που είναι δυναμικότητας 150 μικρών αλιευτικών σκαφών. Η υποδομή χρονολογείται από το 1955 και ήδη ένα μεγάλο τμήμα του έχει καταστραφεί. Η διάβρωση επεκτείνεται σε μεγαλύτερη επιφάνεια και κινδυνεύει να καταρρεύσει μεγάλο τμήμα του.

Το θέμα ήρθε επί τάπητος στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου θα πρέπει να γίνει καθαίρεση και ανακατασκευή του καταστραμμένου τμήματος του κρηπιδώματος σε μήκος 25 περίπου μέτρων.

Ωστόσο πρόκειται για μία υποδομή που δεν έχει περιβαλλοντική αδειοδότηση, καθώς όταν δημιουργήθηκε δεν υπήρχε τέτοια πρόβλεψη. Για να μπορέσουν να γίνουν εργασίες επισκευής, θα πρέπει να νομιμοποιηθούν οι κατασκευές στη ζώνη του αιγιαλού και να παραχωρηθούν τα δικαιώματα χρήσης του αιγιαλού στο δήμο Βόλου. Η επιτροπή ποιότητας ζωής άναψε πράσινο φως για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου. Θετική είναι και η γνωμοδότηση του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Οπως τονίστηκε η επισκευή του τμήματος του κρηπιδώματος που έχει καταστραφεί θα εμποδίσει την κατάρρευση μεγαλύτερου τμήματος. Οι εργασίες θα συμβάλλουν στην ασφαλή λειτουργία του αλιευτικού καταφυγίου: στον ασφαλή ελλιμενισμό σκαφών και στην ασφάλεια των χρηστών τους, αλλά και των διερχόμενων από τις χερσαίες εγκαταστάσεις του λιμανιού οι οποίες χρησιμοποιούνται και ως περιπατητική διαδρομή.

Αποχώρηση

Για επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής αναβλήθηκε το θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε τμήμα της οδού Παραθύρη στην Αγριά. Κρίθηκε ότι η εισήγηση ήταν ελλιπής -έλειπαν έγγραφα- και η συζήτηση του θέματος αναβλήθηκε, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Αποστόλη Μαλαματίνη, ο οποίος αποχώρησε διαμαρτυρόμενος.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου