ΤΟΠΙΚΑ

Κάγκελα στην πισίνα του κολυμβητηρίου Ν. Ιωνίας για λόγους υγιεινής

κάγκελα-στην-πισίνα-του-κολυμβητηρίο-48875

Αθλούμενοι και γονείς μπαίνουν με τα παπούτσια στο χώρο της πισίνας μεταφέροντας μικρόβια – Πέρυσι είχε αναφερθεί περιστατικό μυκητίασης

Μη συμμόρφωση αθλούμενων στους κανόνες λειτουργίας του Κολυμβητηρίου Ν. Ιωνίας για τη διασφάλιση της υγιεινής στους χώρους άθλησης, οδήγησε σε… κλείδωμα της σκάλας που οδηγεί από τις κερκίδες στο χώρο της πισίνας. Το λουκέτο, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις γονέων, που θέτουν ζήτημα ασφάλειας των παιδιών τους.

Οπως όμως επισημαίνει ο πρόεδρος του ∆ΟΕΠΑΠ – ∆ΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργος Βλιώρας, ήταν ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί η υγιεινή στο χώρο της πισίνας. Πέρυσι είχε καταγγελθεί περιστατικό μυκητίασης. Οι συχνές απολυμάνσεις που γίνονται στο χώρο, δεν μπορούν να αποτρέψουν τον κίνδυνο, αν παιδιά και γονείς συνεχίζουν να κατεβαίνουν στο χώρο της πισίνας με παπούτσια τα οποία φορούν και εκτός κολυμβητηρίου.

Σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας του Κολυμβητηρίου, αθλούμενοι κι όσοι μπαίνουν στο χώρο της πισίνας, θα πρέπει να φορούν παντόφλες κι όχι τα παπούτσια που χρησιμοποιούν εκτός Κολυμβητηρίου. Ο κανόνας φαίνεται να καταπατείται συστηματικά. Παιδιά αλλά και γονείς, μπαίνουν με τα παπούτσια στο χώρο, μεταφέροντας πιθανά μικρόβια στο νερό όπου αθλούνται ακόμη και μικρά παιδιά. Προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος στο χώρο, μπήκε κλειδαριά στη σκάλα που οδηγεί από τις κερκίδες στο χώρο της πισίνας.

Ενα λουκέτο που προκάλεσε αντιδράσεις. Αγανακτισμένη μητέρα, υποστήριξε ότι τα παιδιά αναγκάζονται να πηδούν πάνω από τα κάγκελα για να κατέβουν στην πισίνα κι όχι δημιουργείται κίνδυνος για την ασφάλειά τους, αν κάποιο από αυτά γλιστρήσει και πέσει. Υποστήριξε μάλιστα ότι η τήρηση των κανόνων υγιεινής δεν διασφαλίζεται από μία κλειδαριά. «Ο φύλακας κάθεται. Θα μπορούσε να κάνει παρατήρηση σε όσους μπαίνουν με τα παπούτσια.

Ομως η υγιεινή δεν εξαντλείται στο χώρο της πισίνας. Τα καζανάκια στα αποδυτήρια έχουν χαλάσει και δεν υπάρχει νερό για να φύγουν οι ακαθαρσίες», κατήγγειλε μητέρα αθλούμενου παιδιού στο Κολυμβητήριο.

«Πέρυσι είχε αναφερθεί περιστατικό μυκητίασης. Εμείς φροντίζουμε να κάνουμε συχνές απολυμάνσεις. Αλλά όταν μπαίνουν με τα παπούτσια στο χώρο της πισίνας, δημιουργούνται λασπόνερα και μικρόβια», ανέφερε ο κ. Βλιώρας υπογραμμίζοντας ότι το μέτρο εφαρμόστηκε για την διασφάλιση της υγιεινής.Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο φύλακας δεν προβλέπεται να κάνει υποδείξεις και να δίνει εντολές σε αθλούμενους και ότι η ασφάλεια των αθλούμενων είναι αρμοδιότητα των προπονητών και εφόρων των συλλόγων βάσει του καταστατικού λειτουργίας. Υπογράμμισε δε για το θέμα των τουαλετών ότι βλάβη μπορεί να σημειωθεί ωστόσο επιλύεται σε χρόνο μηδέν.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου