ΤΟΠΙΚΑ

Λύση στο… γόρδιο δεσμό της Αντωνοπούλου – Τοπάλη

λύση-στο-γόρδιο-δεσμό-της-αντωνοπούλ-48893

Αναζητούν καταστηματάρχες εστίασης με στόχο την απελευθέρωση διαδρόμου 3,5 μέτρων αλλά και την επιβίωσή τους

Οι ίδιοι οι καταστηματάρχες εστίασης καλούνται να λύσουν το… γόρδιο δεσμό που συνιστά η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κάθετους στην Ερμού πεζοδρόμους, δεδομένης της υποχρεωτικής ύπαρξης ελεύθερου διαδρόμου πλάτους 3,5 μέτρων. Θιγόμενοι είναι οι καταστηματάρχες στις οδούς Αντωνοπούλου και Τοπάλη που καλούνται να τραβήξουν τα τραπεζοκαθίσματα στις προσόψεις των μαγαζιών τους κι όχι στο μέσο των πεζοδρόμων όπως είναι σήμερα, προκειμένου να απελευθερωθεί ο χώρος.

Διαμαρτύρονται ότι αν γίνει αυτό, θα χάσουν πολλά τραπέζια και θα οδηγηθούν στο λουκέτο, καθώς τα περισσότερα μαγαζιά είναι μικρά και η πρόσοψη ίσα που επιτρέπει την ανάπτυξη δύο τραπεζιών με καρέκλες. Χθες, καταστηματάρχες και κλιμάκιο της δημοτικής αρχής, προχώρησαν σε αυτοψία στην οδό Αντωνοπούλου, αναζητώντας λύση στο πρόβλημα. Ο αιρετός δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος επανέλαβε ότι οι πεζόδρομοι θα πρέπει να απελευθερωθούν από τις κατασκευές που έχουν δημιουργηθεί για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, προκειμένου να είναι δυνατή η πρόσβαση ασθενοφόρων και πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Οι καταστηματάρχες υποστήριξαν ότι καταστρέφονται κι ότι θα οδηγηθούν στο λουκέτο. Ο κ. Μπέος ζήτησε από τους καταστηματάρχες να του καταθέσουν πρόταση που να συνδυάζει και τα δύο: και διάδρομο 3,5 μέτρων στους πεζοδρόμους και την επιβίωση των καταστημάτων. Σε κάθε περίπτωση διεμήνυσε ότι από 1η Οκτωβρίου, η Κανονιστική πρόκειται να εφαρμοστεί κατά γράμμα.

Την επόμενη εβδομάδα, θα συνεδριάσει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφετεριών, Μπαρ και Εστίασης Μαγνησίας προκειμένου να αναζητηθεί λύση για το θέμα της Αντωνοπούλου και Τοπάλη, η οποία θα κατατεθεί στο δήμο Βόλου για να συμπεριληφθεί στην Κανονιστική.

ΕΛ. ΧΑΝ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου