ΤΟΠΙΚΑ

Κυκλοφορούν και… γράφουν ~ 1.492 κλήσεις σε ένα δίμηνο

κυκλοφορούν-και-γράφουν-1-492-κλήσεις-σ-82754

Δημοτικοί αστυνομικοί προχώρησαν επίσης σε 143 αυτοψίες και ερεύνησαν 27 καταγγελίες πολιτών

Σχεδόν 1.500 κλήσεις μέσα σε ένα μόλις δίμηνο «έκοψαν» δημοτικοί αστυνομικοί του Βόλου, προσπαθώντας να βάλουν τάξη στην αταξία που επικρατεί στο κέντρο της πόλης, όπου κυριαρχεί η παράνομη στάθμευση και οι καταλήψεις πεζοδρομίων και πεζοδρόμων που στερούν ζωτικούς χώρους από πεζούς.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τρεις υπάλληλοι του δήμου, απασχολούνται αποκλειστικά για τον έλεγχο της τήρησης της νομιμότητας στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης. Για τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο, Νίκο Στεφάνου, βεβαιώθηκαν συνολικά 1.235 παραβάσεις, που αφορούσαν σε οδηγούς που δεν είχαν φροντίσει να προμηθευτούν την ειδική κάρτα στάθμευσης, μέσω της οποίας μπορούν να εξασφαλίσουν έως και δύο ώρες πάρκινγκ στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο.

Η παρουσία υπαλλήλων στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης είναι καθημερινή, με στόχο να μη γίνεται κατάχρηση των θέσεων και να μπορούν να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατό περισσότεροι οδηγοί. Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι θα αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης.

Στο ίδιο δίμηνο, οι δημοτικοί αστυνομικοί, βεβαίωσαν συνολικά 257 κλήσεις για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. Οι 57 αφορούσαν σε παράνομη στάση και στάθμευση, οι 11 σε στάση σε λεωφορειόδρομους, 17 για διπλοπαρκαρίσματα και 131 για σταθμεύσεις σε πεζόδρομους και πεζοδρόμια.

Υπενθυμίζεται ότι σε Δημητριάδος, Ιάσονος, Ιωλκού και Κ. Καρτάλη απαγορεύεται η στάση και στάθμευση αυτοκινήτων. Η ολιγόλεπτη στάση επιτρέπεται μόνο στις ειδικές εσοχές που έχουν διαμορφωθεί. Απαγορεύεται ρητά ακόμη και η στάση στις λεωφορειολωρίδες σε Ιάσονος και Δημητριάδος.

Καταπατείται το ωράριο φορτοεκφόρτωσης

Ξεκίνησαν επίσης έλεγχοι και για την τήρηση του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης που καταπατάται συστηματικά. Συνολικά βεβαιώθηκαν 41 παραβάσεις για φόρτωση – εκφόρτωση σε ώρες εκτός ωραρίου.

Επισημαίνεται ότι στο δακτύλιο στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στο τμήμα της που περιβάλλεται από τις οδούς από Γαλλίας έως Ιάσονος και από Φιλελλήνων έως Κοραή ισχύει συγκεκριμένο ωράριο φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων που θα γίνεται καθημερινά από τις 7:30 έως τις 10:30 το πρωί.

Από τη δημοτική αστυνομία έγιναν επίσης 143 αυτοψίες για τραπεζοκαθίσματα, περίπτερα, ανθοπωλεία, οπωροπωλεία και για την εναπόθεση οικοδομικών υλικών χωρίς άδεια, ενώ οι υπάλληλοι της υπηρεσίας κλήθηκαν επίσης να ερευνήσουν 27 καταγγελίες πολιτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου