ΤΟΠΙΚΑ

Στο δημοτικό συμβούλιο οι δαπάνες για το τετραήμερο της Αποκριάς

στο-δημοτικό-συμβούλιο-οι-δαπάνες-για-82835

Ξεκινούν από την Παρασκευή 11 Μαρτίου οι εκδηλώσεις στο Βόλο

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το τετραήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας. Με μπροστάρη το δήμο Βόλου, η πόλη διεκδικεί θέση στο χάρτη των τουριστικών προορισμών για το επερχόμενο τετραήμερο, με στόχο την τόνωση της επισκεψιμότητας και της τοπικής οικονομίας.

Σήμερα, Τετάρτη, περνά από το δημοτικό συμβούλιο που συνεδριάζει στις 6:30 το απόγευμα, η προέγκριση των δαπανών για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις και το σαρακοστιανό τραπέζι, συνολικού ύψους 47.500 ευρώ. Ο δήμος Βόλου θα φροντίσει για τον ήχο και το φωτισμό της πόλης στη διάρκεια του τετραήμερου εκδηλώσεων, για τη βιντεοσκόπηση της καρναβαλικής παρέλασης, ενώ έχει εκδώσει διαφημιστικά και τηλεοπτικά σποτ και έχει αναθέσει τη διαφημιστική προβολή -μεταξύ άλλων- σε έξι τηλεοπτικούς σταθμούς, δύο πανελλαδικής εμβέλειας και τέσσερις περιφερειακούς.

Επίσης έχει αναλάβει το κόστος για την αποκριάτικη διακόσμηση τόσο του κέντρου του Βόλου όσο και στις περιφερειακές ενότητες, για την κατασκευή των αρμάτων της καρναβαλικής παρέλασης και για το ράψιμο 400 στολών που θα δοθούν σε δημότες με την υποχρέωση να τις επιστρέψουν στις αποθήκες. Στον κατάλογο των εξόδων και το στρώσιμο του σαρακοστιανού τραπεζιού που θα γίνει στο προαύλιο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 11 Μαρτίου. Το πρώτο υπαίθριο αποκριάτικο πάρτι, θα γίνει στον πεζόδρομο της Κονταράτου με Κουμουνδούρου. Λάτιν ρυθμοί θα ακούγονται από dj’s από τις 6 το απόγευμα και στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Βόλου. Θα παρουσιαστεί χορευτικό από τη Σχολή Χορού Chorus Line, θα ακολουθήσουν οι Red Wine Band, dj και ζογκλέρ από την ομάδα Αντηχείο και Brandy σουαρέ σε μουσική Funk και Swing. Το ραντεβού ανανεώνεται για το ίδιο σημείο το Σάββατο 12 Μαρτίου. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν και πάλι από τις έξι το απόγευμα με διαδοχικές εμφανίσεις της σχολής χορού Break a move, της Volos Jazz Ορχήστρα, της σχολής χορού Alternative, των Band Fatale και του τμήματος jazz – rock του Δημοτικού Ωδείου Βόλου. Το πρωί από τις 11 έως τις 2 το μεσημέρι, διοργανώνεται παιδική γιορτή για τους μικρούς δημότες από την ομάδα Αντηχείο, στο κέντρο άθλησης και νεολαίας Αδαμόπουλος. Παράλληλα με το πάρτι στην Κουμουνδούρου, από τις 8:30 έως τις 9:30 το βράδυ, στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής θα παρουσιαστεί η μουσικοχορευτική παράσταση «Καρναβάλι των ζώων» με την Καμεράτα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

Την Κυριακή 13 Μαρτίου, το αποκριάτικο σκηνικό μεταφέρεται στην παραλία του Βόλου. Η παρέλαση των καρναβαλιστών και των αρμάτων θα ξεκινήσει στις 4 και θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα, με το κάψιμο του Καρνάβαλου.

Μόλις ο βασιλιάς καρνάβαλος παραδοθεί στην πυρά, το πάρτι θα συνεχιστεί στην Κουμουνδούρου με μουσική, χορό και βράβευση της καλύτερης στολής. Από τις 8:30 έως τις 10 το βράδυ, στην Παλιά Ηλεκτρική, θα δοθεί συναυλία – παράσταση του τμήματος φωνητικής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου στο κλίμα του καρναβαλιού.

Το τετραήμερο ολοκληρώνεται με τα παραδοσιακά Κούλουμα, που θα γιορταστούν στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου. Θα στρωθεί τραπέζι με άφθονα σαρακοστιανά εδέσματα, κρασί και τσίπουρο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα. Θα υπάρχει πλούσιο χορευτικό και λαϊκό πρόγραμμα με το Γιώργο Πάγκαλο.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου