ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

104 αυτοκίνητα προς απόσυρση σε δρόμους του Βόλου

104-αυτοκίνητα-προς-απόσυρση-σε-δρόμους-84629

Εντός του 2016 θα απομακρυνθούν με ευθύνη του δήμου – Καταγγελίες για εγκαταλειμμένα μηχανάκια

Δεκάδες οχήματα βρίσκονται εγκαταλειμμένα σε δρόμους του Βόλου. Σαπίζουν… παρατημένα από τους ιδιοκτήτες τους σε μια γωνιά του δρόμου, στερώντας ταυτόχρονα πολύτιμες θέσεις στάθμευσης μέσα στην πόλη.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας, Βιολέτα Καντόλα, από καταγραφή που έγινε από υπάλληλο της υπηρεσίας στο Βόλο, έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 104 εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα. Ο αριθμός αφορά σε αυτοκίνητα που πρόκειται να αποσυρθούν εντός του 2016, από συνεργείο ιδιώτη, με το οποίο έχει υπογράψει σύμβαση ο δήμος Βόλου. Η διαδικασία πριν την απόσυρση των εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων, προϋποθέτει τον εντοπισμό και την καταγραφή τους από την υπηρεσία, η οποία στη συνέχεια επικολλά σε εμφανές σημείο του οχήματος ειδικό αυτοκόλλητο και το χαρακτηρίζει ως εγκαταλειμμένο.

Μέσα σε 15 ημέρες από την επικόλληση του ειδικού αυτοκόλλητου η υπηρεσία ενημερώνει τις υπηρεσίες ασφαλείας προκειμένου να εξακριβωθεί ότι δεν έχει κλαπεί, υπεξαιρεθεί ή χρησιμοποιηθεί για εγκληματική πράξη. Σε διάστημα 45 ημερών αν το όχημα δεν αποσυρθεί από τον ιδιοκτήτη του περιέρχεται στην κατοχή του δήμου. Συνεργείο αποσύρει το όχημα και για 10 ημέρες παραμένει στο σημείο συλλογής των ΟΤΚΖ (Οχημάτων Τέλους Κύκλους Ζωής). Εάν μέσα σε αυτό το διάστημα το αυτοκίνητο αναζητηθεί από τον ιδιοκτήτη του παραδίδεται σε αυτόν αφού προηγουμένως καταβάλλει τη δαπάνη απομάκρυνσης και αποθήκευσης. Εάν το όχημα δεν αναζητηθεί, τότε προωθείται για τεμαχισμό.

Μέσα στο 2016, περί τα 104 αυτοκίνητα που είναι εγκαταλειμμένα στους δρόμους της πόλης, πρόκειται να αποσυρθούν.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της, η Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Βόλου, κάνει λόγο για καταγγελίες που αφορούν στην απομάκρυνση δικύκλων, για τα οποία όμως η υπηρεσία δεν είναι αρμόδια. Σύμφωνα με την κ. Καντόλα, «ο δήμος απομακρύνει εγκαταλειμμένα οχήματα των κατηγοριών Μ (μηχανοκίνητα οχήματα σχεδιασμένα και κατασκευασμένα κυρίως για την μεταφορά ατόμων και των αποσκευών τους) και ειδικότερα οχήματα, που περιλαμβάνουν όχι πάνω από οκτώ θέσεις καθήμενων επιπλέον της θέσης του οδηγού. Επίσης, με ευθύνη του Δήμου, απομακρύνονται εγκαταλειμμένα μηχανοκίνητα οχήματα, που έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί, κυρίως, για την μεταφορά εμπορευμάτων, εφόσον έχουν μέγιστη μάζα, η οποία δεν υπερβαίνει τους 3,5 τόνους (κατηγορία Ν1).Συνεπώς για την απομάκρυνση δικύκλων μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών, τροχόσπιτων (πλην των αυτοκινούμενων, που εμπίπτουν στη αρμοδιότητα του δήμου), ρυμουλκούμενων τροχοφόρων για μεταφορά αντικειμένων (τρέιλερ) και κάθε οχήματος, που δεν εμπίπτει στις κατηγορίες Μ1, Ν1 κατά τα ανωτέρω, παρακαλούμε να ενημερώνεται η Υπηρεσία Τροχαίας Βόλου».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου