ΤΟΠΙΚΑ

Επιτήδειοι εξαπατούν καταναλωτές της ΔΕΗ

επιτήδειοι-εξαπατούν-καταναλωτές-τη-85005

Προσποιούνται τους τεχνικούς, παρέχουν υποτιθέμενες «υπηρεσίες» και παίρνουν από ανυποψίαστους πελάτες χρήματα

Τον περασμένο Οκτώβριο «μαϊμού» υπάλληλοι της ΔΕΗ είχαν ρημάξει δεκάδες σπίτια στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Συνολικά είχαν συλληφθεί 30 άτομα που προσποιούνταν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, έμπαιναν στα σπίτια ηλικιωμένων δήθεν για να επιδιορθώσουν βλάβες, ξαφρίζοντας χρυσαφικά και χρηματικά ποσά που εντόπιζαν.

Αυτή την περίοδο υποτιθέμενοι υπάλληλοι του τεχνικού τμήματος της ΔΕΗ, δρουν στην περιοχή του Βόλου. Πηγαίνουν σε σπίτια καταναλωτών και είτε τους προσφέρουν υπηρεσίες υποσχόμενοι ότι θα πληρώνουν έως και το μισό της αξίας του ρεύματος απ’ ό,τι χρεώνονται έως και σήμερα στους λογαριασμούς τους, είτε προφασίζονται βλάβες στους μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας, τις οποίες υποτίθεται ότι επιδιορθώνουν.

Τις «εργασίες» δεν προσφέρουν αφιλοκερδώς… Ζητούν αμοιβή η οποία κυμαίνεται ανά περίπτωση. Οι ανυποψίαστοι καταναλωτές – θύματα, κινδυνεύουν να βρεθούν μπλεγμένοι. Κι αυτό γιατί τυχόν επεμβάσεις στους μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας, μπορεί να συνιστούν παράνομες συνδέσεις, ρευματοκλοπές και άλλα αδικήματα που διώκονται ποινικά. Για την πρακτική επιτηδείων από τους οποίους καταναλωτές μπορούν να βρεθούν μπλεγμένοι, υπήρξαν καταγγελίες από παρ’ ολίγο θύματα.

Ηδη εξελίσσεται έρευνα γύρω από τις καταγγελίες. Αγνωστο είναι πόσοι καταναλωτές έχουν πέσει θύματα των επιτήδειων και τι χρηματικά ποσά έχουν κληθεί να πληρώσουν. Σε κάθε περίπτωση με επίσημη ανακοίνωσή της η ΔΕΔΔΗΕ από το περασμένο Σάββατο, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους καταναλωτές – πελάτες της. Επισημαίνει ότι οι υπάλληλοι φέρουν μαζί τους υπηρεσιακές ταυτότητες τις οποίες οι καταναλωτές θα πρέπει να ζητούν πριν επιτρέψουν σε οποιοδήποτε να δει το μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας. Επιπλέον τονίζεται ότι κανένας υπάλληλος δεν είναι εξουσιοδοτημένος να εισπράττει χρήματα από καταναλωτές. Ολες οι συναλλαγές της ΔΕΔΔΗΕ γίνονται αποκλειστικά και μόνο μέσω τραπεζικών λογαριασμών, οπότε η αξίωση οποιουδήποτε ποσού από «συνεργεία τεχνικών της ΔΕΗ» θα πρέπει να προβληματίζει τους καταναλωτές, που καλό θα είναι να απευθύνονται στο τμήμα βλαβών της υπηρεσίας.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου