ΤΟΠΙΚΑ

Εντός των ημερών η δεύτερη διανομή τροφίμων

εντός-των-ημερών-η-δεύτερη-διανομή-τρο-89364

Για τους δικαιούχους του επισιτιστικού προγράμματος

Πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να γίνει η δεύτερη διανομή τροφίμων στους 4.684 δικαιούχους του επισιτιστικού προγράμματος στη Μαγνησία. Χθες, οι αποθήκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου, όπου φυλάσσονται τα τρόφιμα για τους πολίτες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, γέμισαν με είδη παντοπωλείου και καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας, Τάσο Μπατζιάκα, παραλήφθηκαν ποσότητες ζυμαρικών, ζάχαρη, φασόλια, σαπούνια, οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες. Τα είδη αποθηκεύτηκαν και αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα νέα παρτίδα κοτόπουλων.

«Θα περιμένουμε λίγες μέρες να παραλάβουμε και τα κοτόπουλα ώστε να διανείμουμε στους δικαιούχους όλα τα είδη μαζί», σημείωσε ο κ. Μπατζιάκας.

Με ανακοίνωση του δήμου θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες, οι ώρες και ο χώρος από τους οποίους θα γίνει η δεύτερη διανομή.

Το πρόγραμμα φαίνεται να ξεμπλοκάρει σιγά – σιγά. Αν και ξεκίνησε με τρεις μήνες καθυστέρηση και με τη διανομή μόνο ενός είδους -ένα κοτόπουλο κλήθηκαν να πάρουν στις αρχές Φεβρουαρίου οι δικαιούχοι- φαίνεται ότι η ροή παραλαβής και παράδοσης τροφίμων ομαλοποιείται. Η προμήθεια τροφίμων για το τρίμηνο που «τρέχει» γίνεται με ευθύνη του Υπουργείου. Αμέσως μετά, ο δήμος Βόλου, θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της διενέργειας διαγωνισμών για την προμήθεια των τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής και την παράδοσή τους στους δικαιούχους. Σημειώνεται ότι από το πρόγραμμα ωφελούμενοι είναι 10.044 κάτοικοι της Μαγνησίας εκ των οποίων οι 7.700 περίπου είναι κάτοικοι στο δήμο Βόλου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου