ΤΟΠΙΚΑ

Παλιά κτίρια «κόβουν» επικίνδυνα δρόμους στην πόλη του Βόλου

παλιά-κτίρια-κόβουν-επικίνδυνα-δρό-89453

Θα αποζημιώσει ιδιοκτήτες σπιτιών για να προχωρήσει σε διανοίξεις δρόμων σε επικίνδυνα σημεία

Είκοσι επικίνδυνα σημεία κατά μήκος δρόμων του Βόλου, κατέγραψαν υπηρεσίες του δήμου. Το πλάτος δρόμων στενεύει απότομα και επικίνδυνα στη διάρκεια της διαδρομής, καθώς σε σημεία τους ξεπροβάλλουν γωνίες από σπίτια, αυλές, περιφράξεις…

Το θέμα ήρθε χθες επί τάπητος, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας του δήμου Βόλου. Οπως ανέφερε ο Προϊστάμενος Βιώσιμης Κινητικότητας του δήμου, Κώστας Καραγιάννης, έχουν καταγραφεί 20 επικίνδυνα σημεία σε δρόμους του Βόλου. Τα περισσότερα απότομα «στενέματα» του οδοστρώματος, έχουν καταγραφτεί στις οδούς Φιλιππίδη, Τζάνου και Σαράτση. Σε αυτούς τους τρεις δρόμους είναι τα 15 από τα 20 επικίνδυνα σημεία και άλλα πέντε έχουν εντοπιστεί σε δρόμους της Ν. Ιωνίας.

Οπως έγινε γνωστό, οι δρόμοι ενώ έχουν πλάτος 7 μέτρων, ξαφνικά στενεύουν, λόγω παλιών κτιρίων, της δεκαετίας του ’50 που παρεμβάλλονται στη διαδρομή. Ξαφνικά το πλάτος του οδοστρώματος γίνεται έως και τρία μέτρα, καθώς παρεμβάλλεται μία γωνία σπιτιού, μία αυλή, μία περίφραξη οικοπέδου. Ο δήμος πρόκειται να έρθει σε επαφή με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, με στόχο να τους αποζημιώσει για να μπορέσει στη συνέχεια να προχωρήσει σε διάνοιξη των δρόμων στα συγκεκριμένα σημεία που κρίνονται επικίνδυνα για την ασφάλεια των οδηγών μέσα στην πόλη. Εκτιμάται ότι ανά περίπτωση το ποσό της αποζημίωσης κυμαίνεται από 5.000 έως 10. 000 ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν για να ξεκινήσουν στη συνέχεια εργασίες διάνοιξης του οδοστρώματος με στόχο να καταστούν οι δρόμοι ασφαλείς για την κυκλοφορία.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου