ΤΟΠΙΚΑ

Εργολάβοι καθαριότητας στις δημοτικές ενότητες

εργολάβοι-καθαριότητας-στις-δημοτικ-90645

Για τον καθαρισμό χόρτων, αυλάκων – Στόχος η αλλαγή της εικόνας στην περιφέρεια του Βόλου

Εργολάβοι καθαριότητας αναμένεται να μπουν το επόμενο χρονικό διάστημα στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Βόλου, προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες καθαρισμού αυλάκων και ξεχορτάριασμα. Σήμερα η υπηρεσία καθαριότητας αδυνατεί να ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους εργασίες, λόγω έλλειψης προσωπικού και μηχανημάτων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η αντιδήμαρχος καθαριότητας Βιολέτα Καντόλα, πρόκειται να ενεργοποιήσει κονδύλι του ετήσιου προϋπολογισμού του δήμου Βόλου, που δεν έχει αξιοποιηθεί μέχρι στιγμής, με στόχο να αλλάξουν όψη οι δημοτικές ενότητες, που από πλευράς καθαριότητας δεν παρουσιάζουν την καλύτερη δυνατή εικόνα.

Σύμφωνα με την κ. Καντόλα, πρόκειται για κονδύλι ύψους 35.000 ευρώ που θα αξιοποιηθεί για την κάλυψη αναγκών στον τομέα της καθαριότητας στις δημοτικές ενότητες, όπου καταγράφονται τα μεγαλύτερα προβλήματα. «Αυτή τη στιγμή έχω το λιγότερο -σε αριθμό- προσωπικό που είχε ο δήμος Βόλου από συστάσεως Καλλικράτη και πολλά προβλήματα με τα μηχανήματα. Θα αξιοποιηθεί λοιπόν κονδύλι που υπάρχει στον προϋπολογισμό για τις δημοτικές ενότητες και το οποίο δεν έχει ενεργοποιηθεί ποτέ. Στόχος, είναι η εικόνα της καθαριότητας στην περιφρεια του Βόλου, να είναι καλύτερη απ’ ό,τι είναι σήμερα», σημείωσε η κ. Καντόλα.

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από τα τοπικά συμβούλια να καταγράψουν και να ιεραρχήσουν τις ανάγκες τους, προκειμένου να γίνουν στοχευμένες κινήσεις.

Παράλληλα, θα διαθέσει γκρέιντερ για να γίνουν οι πρώτες αποκαταστάσεις στην αγροτική οδοποιία. Στις εργασίες αυτές θα «κουμπώσει» εργολαβία της τεχνικής υπηρεσίας για την αποκατάσταση των ζημιών στην αγροτική οδοποιία. Η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνεται κανονικά από το προσωπικό που υπάρχει στις κατά τόπους ενότητες. Οι εργασίες ξεκινούν με ορίζοντα την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου, που φέτος θα συμπέσει και με τις γιορτές του Πάσχα. Στις δημοτικές ενότητες υπάρχουν παράπονα για το επίπεδο καθαριότητας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου