ΤΟΠΙΚΑ

Συμπλοκή κουκουλοφόρων και Χρυσαυγιτών στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου

συμπλοκή-κουκουλοφόρων-και-χρυσαυγι-92080

Με σοβαρά τραυματία από κλοτσιά στο πρόσωπο τον Αρτέμη Καλούτσα ~ Το σοβαρό επεισόδιο πυροδότησε συγκρούσεις σε πολιτικό επίπεδο

Σοβαρότατο επεισόδιο με κουκουλοφόρους να επιτίθενται σε στελέχη της Χρυσής Αυγής, σημειώθηκε την Τετάρτη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, που συνεδρίασε εκτάκτως με μοναδικό θέμα συζήτησης το προσφυγικό. Ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας και υποψήφιος Βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή, Αρτέμης Καλούτσας, δέχθηκε κλωτσιά στο πρόσωπο από έναν από τους κουκουλοφόρους και χρειάστηκε επέμβαση δημοτικών συμβούλων για να γλιτώσει από την επίθεση.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου για το προσφυγικό ζήτημα παρακολουθούσαν την Τετάρτη δημότες. Το «παρών» έδωσαν επίσης στελέχη αριστερών οργανώσεων, αλλά και της Χρυσής Αυγής. Ανάμεσά τους ο Βουλευτής Μαγνησίας, Παν. Ηλιόπουλος και ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας, Αρτέμης Καλούτσας.

Η συζήτηση στα έδρανα βρισκόταν σε εξέλιξη, όταν από πόρτα της διπλανής αίθουσας εισέβαλλαν κουκουλοφόροι. Περίπου έξι άτομα, φορώντας μαύρα ρούχα και κουκούλες για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους, προχωρούσαν ο ένας πίσω από τον άλλο και κινήθηκαν εναντίον μελών της Χρυσής Αυγής, που βρίσκονταν στην πόρτα πίσω από τα γραφεία των δημοσιογράφων.

«Ηλιόπουλε πού είσαι;», φώναξε ένας από τους κουκουλοφόρους και ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με μέλος της Χ.Α. ρωτώντας τον τι κάνει στο χώρο. Η κατάσταση δεν άργησε να βγει εκτός ελέγχου. Οι δύο πλευρές ήρθαν στα χέρια, μπροστά στα έκπληκτα μάτια κατοίκων που πήγαν να τους χωρίσουν και δημοτικών συμβούλων. Σημειώνεται ότι ο βουλευτής της Χ.Α. Παν. Ηλιόπουλος, είχε ήδη φύγει.

Δύο από τους κουκουλοφόρους βγήκαν εκτός αίθουσας. Επιτέθηκαν εναντίον του Αρτέμη Καλούτσα ο οποίος έπεσε κάτω και δέχθηκε δυνατή κλοτσιά στο πρόσωπο. Δημοτικοί σύμβουλοι μπήκαν στη μέση. Οι κουκουλοφόροι αποχώρησαν, ενώ ο αιμόφυρτος δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες. Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου διακόπηκε. Επικράτησε μεγάλη αναστάτωση στο διάδρομο του Δημαρχείου, που είχε γεμίσει με κηλίδες αίματος από το χτύπημα που δέχθηκε ο νεαρός στο πρόσωπο.

Πολιτικές συγκρούσεις

Με την είσοδο των δημοτικών συμβούλων στην αίθουσα συνεδριάσεων, το επεισόδιο πήρε πολιτικές διαστάσεις. Στο κάδρο των ηθικών αυτουργών τοποθετήθηκαν από μέλη της πλειοψηφίας ανεξαρτητοποιηθέντες από τους Δρόμους Συνεργασίας.

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Πέγιος έψεξε τους έξι ανεξάρτητους για τη στάση τους με το δημοτικό σύμβουλο Κώστα Γαργάλα να του απαντά σε έντονο ύφος να προσέχει τα λόγια του. Την ίδια ώρα ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Αποστόλης Μαλαματίνης φώναζε: «Αυτοί είναι οι δημοκράτες της κουκούλας». «Εσείς τα προκαλείτε αυτά», κατηγορούσε τους έξι και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σουίπας, ενώ ο αντιδήμαρχος Τάσος Μπατζιάκας ζητούσε να καταδικαστεί από το δημοτικό συμβούλιο το επεισόδιο. Παράλληλα, οι έξι μιλούσαν για προβοκάτσια.

Τοποθέτηση με αιχμές από τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Μουλά: «Κουκουλοφόροι μέσα στο δημοτικό συμβούλιο δεν έχουν καμία θέση. Να μην ενθαρρύνουμε τέτοιες παρουσίες». «Οπως και με τους φαντάρους», είπε εκτός μικροφώνου, ένας από τους ανεξάρτητους. «Εξισώνεις το χαβαλέ με αυτό που έγινε σήμερα;», αντέδρασε ο κ. Μουλάς, χαρακτηρίζοντας πρωτόγνωρα τα όσα διαδραματίστηκαν και ζητώντας να εκδοθεί ψήφισμα καταδίκης του επεισοδίου.

«Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται», ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μολοχίδης, που επανέλαβε το ίδιο πράγμα τρεις φορές.

Ο ασκών καθήκοντα δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου, καταδίκασε επίσης το επεισόδιο, άφησε όμως αιχμές για ηθικούς αυτουργούς. Στο τέλος της συνεδρίασης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία πρόταση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Μουλά για την υποβολή μήνυσης κατά των ταραξιών.

Η Χρυσή Αυγή

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή αναφέρει:

«Η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη δύναμη που αντιστέκεται στην κατάληψη της χώρας από λαθρομετανάστες γι’ αυτό και εντείνονται οι άνανδρες, παρακρατικές επιθέσεις από τα πασίγνωστα όργανα του Συστήματος. Οι δειλοί κουκουλοφόροι, που μόνο αν είναι πάνω από δέκα και πάνοπλοι τολμούν να επιτεθούν άνανδρα σε έναν Χρυσαυγίτη, δεν πρόκειται να σταματήσουν τον δίκαιο πολιτικό αγώνα της Χρυσής Αυγής.

Πριν από μία εβδομάδα, παρακρατικές συμμορίες χτύπησαν εκλεγμένο διαμερισματικό σύμβουλο της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα. Η ίδια ακριβώς οργανωμένη εγκληματική πράξη επανελήφθη σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο του Βόλου σε βάρος του περιφερειακού συμβούλου Αρτέμιου Καλούτσα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου