ΤΟΠΙΚΑ

Κάρτες δωρεάν στάθμευσης σε μόνιμους κατοίκους & επαγγελματίες

κάρτες-δωρεάν-στάθμευσης-σε-μόνιμους-94208

Που βρίσκονται εντός ορίων συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης – Είχαν να ανανεωθούν από το 2012

Κάρτες δωρεάν στάθμευσης για μόνιμους κατοίκους και επαγγελματίες που ζουν και δραστηριοποιούνται στο κέντρο του Βόλου, εντός των ορίων του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, εκδίδει ο Δήμος Βόλου. Τα ειδικά αυτοκόλλητα που τοποθετούνται στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων δεν έχουν ανανεωθεί από το 2012.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Με απόφαση του δήμου, που αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ θα γίνει προμήθεια 1.000 καρτών για μόνιμους κατοίκους του κέντρου και 100 καρτών για επαγγελματίες, προκειμένου να διανεμηθούν στους δικαιούχους ελεύθερης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης. Το κόστος ανέρχεται στα 853,62 ευρώ.

Συνολικά οι δικαιούχοι είναι περίπου 730 μόνιμοι κάτοικοι και 50 επαγγελματίες, οι κάρτες δωρεάν στάθμευσης των οποίων δεν έχουν ανανεωθεί από το 2012. Η παραγγελία έχει γίνει και το επόμενο διάστημα θα πρέπει να ξεκινήσει η διανομή τους από το τμήμα βιώσιμης κινητικότητας στους δικαιούχους.

Οι κάρτες είναι για το έτος 2016. Ωστόσο, «αγκάθι» για την έναρξη της διαδικασίας διανομής αποτελεί ο αριθμός των υπαλλήλων στο τμήμα βιώσιμης κινητικότητας. Υπάρχει μόνο ένας υπάλληλος και εκτιμάται ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον ένας – δύο ακόμη, προκειμένου να γίνει η διανομή των καρτών σε κατοίκους και επαγγελματίες. Στο μεταξύ, συνεχίζονται πρωί – απόγευμαοι έλεγχοι της δημοτικής αστυνομίας στο Βόλο.Για το μήνα Ιανουάριο βεβαιώθηκαν συνολικά 738 κλήσεις εκ των οποίων 99 κλήσεις για παράνομη στάθμευση – ΚΟΚ και 639 κλήσεις για ελεγχόμενη στάθμευση – ΣΕΣ.Μέσα στο Φεβρουάριο, οι έλεγχοι της δημοτικής αστυνομίας επεκτάθηκαν και σε αυτοψίες σε πεζοδρόμους και πεζοδρόμια, με κλιμάκια να κάνουν ελέγχους για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από καταστήματα ή για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων από περίπτερα. Στο τέλος του μήνα θα γίνει απολογισμός της μηνιαίας δραστηριότητας της υπηρεσίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου