ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησε το δωρεάν δεκατιανό

ξεκίνησε-το-δωρεάν-δεκατιανό-95606

ΣΕ 85 ΑΠΟΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ – ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

Δωρεάν κολατσιό από το σχολικό κυλικείο παίρνουν από χθες 85 μαθητές σε 19 γυμνάσια και λύκεια του Βόλου, με εντολή του Δήμου, στον οποίο θα εκδίδονται τα τιμολόγια για τη δωρεάν σίτιση των μαθητών που έχουν ανάγκη.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Γεωργία Τοκαλή Μποντού, χθες δόθηκε εντολή στους διευθυντές των 19 σχολικών μονάδων, στους κόλπους των οποίων εντοπίστηκαν και καταγράφτηκαν άποροι μαθητές, να δώσουν με τη σειρά τους εντολή στα σχολικά κυλικεία για τη δωρεάν παροχή του κολατσιού σε συνολικά 85 μαθητές.

Κάθε τέλος του μήνα, το κάθε κυλικείο θα κόβει τιμολόγιο στο δήμο για τα τρόφιμα που διέθεσε δωρεάν στους μαθητές και θα πληρώνεται.

Πρόκειται για συνολικά δαπάνη 8.500 ευρώ, που αναμένεται να καλύψει – έως τέλος του σχολικού έτους- το δεκατιανό για μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ούτε ένα κουλούρι στο σχολείο.

Η καταγραφή των μαθητών έγινε με κάθε διακριτικότητα το προηγούμενο διάστημα, σε συνεργασία του Δήμου με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και τα ίδια τα σχολεία, στον απόηχο της γνωστοποίησης προβλήματος στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, όπου ο διευθυντής τότε είχε μιλήσει για 16 μαθητές που υποσιτίζονται.

Μέσα από την καταγραφή, προέκυψε ότι υπάρχει η ανάγκη εξασφάλισης του κολατσιού σε 85 μαθητές 19 γυμνασίων και λυκείων του Δήμου Βόλου: 11 στο 1ο Γυμνάσιο, 2 στο 2ο Γυμνάσιο, 9 στο 6ο Γυμνάσιο, 1 στο 8ο Γυμνάσιο Βόλου, 4 στο 1ο Γυμνάσιο, 4 στο 2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, 7 στο Γυμνάσιο Ιωλκού, 4 στο Γυμνάσιο Αγριάς, 2 στο Γυμνάσιο Κάτω Λεχωνίων, 2 στο 1ο ΓΕΛ, 2ο στο 5ο ΓΕΛ, 1 στο 6ο ΓΕΛ Βόλου, 1 στο 1ο ΓΕΛ και 1 στο 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, 1 στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, 12 στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, 3 στο ΕΠΑΛ Αγριάς, 10 στο ΕΕΕΕΚ Βόλου και 8 στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής.

Οπως επεσήμανε η κ. Τοκαλή – Μποντού, το πρόγραμμα θα ισχύσει έως τέλος του σχολικού έτους. «Είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας του Δήμου, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της ΕΛΜΕ Μαγνησίας», σχολίασε η ίδια, επισημαίνοντας ότι για το νέο σχολικό έτος, η καταγραφή των άπορων μαθητών θα επιχειρηθεί πριν το πρώτο σχολικό κουδούνι, προκειμένου να χορηγείται δωρεάν κολατσιό σε όλους τους μαθητές που έχουν ανάγκη από την έναρξη των σχολικών μαθημάτων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου