ΤΟΠΙΚΑ

Ζευγάρι νεαρών έγιναν… ντέντεκτιβ

ζευγάρι-νεαρών-έγιναν-ντέντεκτιβ-98799

Εντόπισαν μέσα σε δύο ώρες τον κλέφτη που τους πήρε το κινητό

Θύματα κλοπής έγιναν… ντέντεκτιβ, κατάφεραν να εντοπίσουν τον κλέφτη που τους πήρε το κινητό και να πάρουν πίσω το κλοπιμαίο.

Το περιστατικό έγινε στο κέντρο του Βόλου, σε καφετέρια. Νεαρή κοπέλα που εργάζεται στο κατάστημα, είχε αφήσει στον πάγκο το κινητό μαζί με άλλα προσωπικά της αντικείμενα. Ελειψε μόλις για δύο λεπτά αφήνοντας από την προσοχή της τα προσωπικά της αντικείμενα.

Ο χρόνος όμως φαίνεται ότι ήταν αρκετός για το δράστη. Φαίνεται ότι είχε βάλει στο μάτι το smartphone της νεαρής και μόλις είδε ότι δεν κοιτάει προς το μέρος, πήρε το κινητό κι έγινε καπνός…

Η νεαρή γυναίκα επιστρέφοντας στο σημείο κατάλαβε ότι το κινητό της έλειπε. Αρχισε να το αναζητά ανάμεσα σε παρέες θαμώνων και να καλεί από άλλα κινητά στο δικό της νούμερο, μήπως και καταφέρει να το εντοπίσει από τον ήχο κλήσης.

Δεν άργησε να καταλάβει ότι το κινητό, της το είχαν κλέψει. Ενημέρωσε αστυνομικούς για το συμβάν και αμέσως μετά το σύντροφό της. Η τηλεφωνική συσκευή τελευταίας τεχνολογίας διαθέτει σύστημα εντοπισμού gps.

Ετσι ο σύντροφος της νεαρής, άρχισε μέσα από τον υπολογιστή του στο σπίτι να προσπαθεί να εντοπίσει τη θέση του κινητού. Μία ώρα αργότερα, τα κατάφερε. Βρήκε την ακριβή διεύθυνση που έδινε σήμα μέσω δορυφόρου και ενημέρωσε τη σύντροφό του. Μαζί με αστυνομικούς έσπευσαν στη διεύθυνση που έδωσε ο δορυφόρος.

Ο δράστης που μένει σε ημιυπόγειο διαμέρισμα, είχε πετάξει την κάρτα sim από το κινητό είχε όμως ενεργοποιήσει το τηλέφωνο με τη δική του κάρτα. Αμεσα επενέβησαν αστυνομικοί που πήραν πίσω το τηλέφωνο και το έδωσαν στην κοπέλα. Ο δράστης υποστήριξε ότι δεν το έκλεψε ο ίδιος κι ότι το αγόρασε πριν από μία ώρα για 30 ευρώ. Εναντίον του το θύμα της κλοπής δεν υπέβαλλε μήνυση. Πήρε πίσω το κινητό της τηλέφωνο και αποχώρησε.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου