ΤΟΠΙΚΑ

Ο Βόλος χτίζει τους πρώτους τοίχους καλοσύνης

ο-βόλος-χτίζει-τους-πρώτους-τοίχους-κα-98929

Ο ΒΟΛΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ

Το κάλεσμα έγινε μέσω Facebook και ήδη ο πρώτος πυρήνας 20 Βολιωτών δημιουργήθηκε στην πόλη. Ο Βόλος ετοιμάζεται να… χτίσει «τοίχους καλοσύνης» στους οποίους θα τοποθετηθούν κρεμάστρες προκειμένου εκεί πολίτες να κρεμούν μέσα σε σακούλες καθαρό φαγητό. Στόχος, να εκλείψουν εικόνες ανθρώπων που βουτούν στους κάδους σκουπιδιών, αναζητώντας κάτι φαγώσιμο για να χορτάσουν την πείνα τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πριν από δέκα ημέρες, δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ κατέγραφε τη δημιουργία «Τοίχου Καλοσύνης» στο Βόλο, μέσα στο Facebook. Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, έγινε η… σφυγμομέτρηση: 1.568 like στη σελίδα άρα μεγάλο ενδιαφέρον πολιτών να συνδράμουν στην προσπάθεια που εξαπλώθηκε στο Βόλο.

Μέσω της ίδιας σελίδας έγινε και το πρώτο προσωπικό κάλεσμα. Είκοσι και πλέον άτομα έδωσαν ραντεβού σε κεντρική καφετέρια της πόλης, δημιουργώντας τον πρώτο πυρήνα. Μίλησαν για τον τρόπο που όλοι μπορούν να συμβάλλουν εξασφαλίζοντας λίγο καθαρό φαγητό σε ανθρώπους που αναγκάζονται να ψάχνουν ανάμεσα στα σκουπίδια για να βρουν κάτι φαγώσιμο.

Μίλησαν επίσης για τα πιθανά σημεία στα οποία θα χωροθετηθούν οι πρώτοι «τοίχοι καλοσύνης» στην πόλη, όπου θα τοποθετηθούν κρεμάστρες με την επιγραφή: «Ο Τοίχος της Καλοσύνης: εδώ αφήνετε καθαρό φαγητό, φρούτα, λαχανικά, ψωμί και ό,τι άλλο μπορεί να έχει ανάγκη ένας συνάνθρωπός μας».

Σε επόμενη συνάντηση θα οριστούν τα πρώτα σημεία όπου θα μπουν οι κρεμάστρες.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από 20 ανθρώπους από τη Λάρισα. Πολίτες που αντίκριζαν συνανθρώπους τους να ψάχνουν σε κάδους, έδωσαν την πρώτη απάντηση, κρεμώντας σακούλες με καθαρό φαγητό στους κάδους. Αυτές οι σακούλες που έκαναν την εμφάνισή τους στα «πόμολα» των κάδων, έδωσαν την ιδέα σε νέους ανθρώπους, που αποφάσισαν να οργανώσουν καλύτερα το κοινωνικό κίνημα, εξασφαλίζοντας καθαρό φαγητό, σε όσους ψάχνουν σε κάδους να ικανοποιήσουν την πείνα τους.

Δημιούργησαν σελίδα στο Facebook και κινητοποίησαν περισσότερους πολίτες. Στόχος, να φύγουν οι σακούλες με καθαρό φαγητό από τους κάδους και να τοποθετηθούν σε ένα πιο αξιοπρεπές περιβάλλον. Αρχισαν λοιπόν, να τοποθετούν κρεμάστρες στις γειτονιές, προτρέποντας κι άλλους να κάνουν το ίδιο.

Η ιδέα εξαπλώθηκε ταχύτατα σε όλη την Ελλάδα: στο κέντρο της Αθήνας, στην Αγία Παρασκευή, στο Μαρούσι, στην Καισαριανή, στο Περιστέρι, στον Αγιο Δημήτριο, στον Πειραιά, στην Ελευσίνα, στο Ηράκλειο Κρήτης, στην Πάτρα, την Κοζάνη, τη Μυτιλήνη, το Ναύπλιο, τη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα, τις Σέρρες, την Κόρινθο. Τώρα έρχεται και στο Βόλο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου