ΤΟΠΙΚΑ

Χτυπάνε κάρτα πριν την είσοδο ~ Υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας

χτυπάνε-κάρτα-πριν-την-είσοδο-υπάλληλ-101909

Διοικητικό μέτρο για τον έλεγχο… απουσιών του τελευταίου ενός έτους, συναντά αντιδράσεις

Τον τελευταίο ένα περίπου χρόνο, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, υποχρεούνται κατά την προσέλευσή τους στην εργασία τους να… χτυπούν κάρτα! Η εφαρμογή του διοικητικού μέτρου είχε αποφασιστεί από τον προηγούμενο προϊστάμενο της διεύθυνσης, προκειμένου να ελεγχθούν… απουσίες ή καθυστέρηση στην προσέλευση στο γραφείο, σήμερα, όμως εκφράζονται αντιδράσεις.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Αφορμή για την εφαρμογή του μέτρου, αποτέλεσε αιφνιδιαστικός έλεγχος σε δημόσια υπηρεσία στη Λάρισα, όπου πίσω από τα γραφεία κάθονταν λιγοστοί εργαζόμενοι.

Το… ζωνάρι έσφιξε και ο πρώην διευθυντής, αποφάσισε τη θεσμοθέτηση του διοικητικού μέτρου της κάρτας κατά την προσέλευση στην εργασία για να ελέγξει την προσέλευση και αποχωρήσεις των εργαζομένων από την υπηρεσία.

Τότε, είχε τοποθετηθεί ειδικό μηχάνημα, σκάνερ, που συνδέθηκε με ηλεκτρονικό υπολογιστή όπου διατηρείται ηλεκτρονικό απουσιολόγιο. Κάθε υπάλληλος πήρε σε μία καρτούλα ένα bar code και κάθε πρωί, κατά την προσέλευση στο πόστο του, περνούσε από τον τέταρτο όροφο του κτιρίου Μουρτζούκου, όπου εγκαταστάθηκε το μηχάνημα και χτυπούσε κάρτα.

Το θέμα τέθηκε υπόψη του νέου διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη. Αρκετοί είναι οι αντιδρώντες στο… χτύπημα της κάρτας, που θεωρούν ότι το μέτρο τους προσβάλλει και ζητούν την ανάκλησή τους. Υπάρχουν όμως και υπάλληλοι που συμφωνούν. Την ερχόμενη Τετάρτη, ο κ. Σαβελίδης θα έχει συνάντηση με τους υπαλλήλους, προκειμένου από κοινού να αποφασιστεί η «τύχη» του μέτρου. «Δεν πρόκειται ούτε να το καταργήσω, ούτε να το συντηρήσω ούτε να το ενισχύσω. Τι θα γίνει θα αποφασίσουμε όλοι μαζί», ανέφερε ο Σωκράτης Σαβελίδης.

Τριμελής για το γυάλινοπύργο

Στο μεταξύ, θα συσταθεί τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων, που θα αναλάβουν να καταγράψουν τις κακοτεχνίες του κτιρίου Μουρτζούκου, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Το κτίριο θεωρείται προβληματικό ως προς τη λειτουργία του. Το χειμώνα τα γραφεία είναι παγωμένα και το καλοκαίρι μετατρέπονται σε θερμοκήπια, ενώ με τη βροχή, νερό περνά στο εσωτερικό των γραφείων.

«Θα συντάξουμε έκθεση με τα προβλήματα και το πιθανότερο είναι να ζητήσουμε αλλαγή κτιρίου», ανέφερε ο κ. Σαβελίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου