ΤΟΠΙΚΑ

Χίλια ευρώ αποζημίωση για Ι.Χ. που έπεσε σε λακκούβα

χίλια-ευρώ-αποζημίωση-για-ι-χ-που-έπεσε-103667

Η γη άνοιξε ξαφνικά κάτω από τις ρόδες διερχόμενου αυτοκινήτου

Αποζημίωση ύψους 1.000 ευρώ καλείται να καταβάλλει η ΔΕΥΑΜΒ στην ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου που παραμονές Χριστουγέννων, άνοιξε η… γη κάτω από τις ρόδες του οχήματός της. Το περιστατικό είχε σημειωθεί το πρωί της προπαραμονής των Χριστουγέννων, στη συμβολή των οδών Κασσαβέτη και Αναλήψεως. Το αυτοκίνητο βρισκόταν εν κινήσει όταν ξαφνικά το έδαφος υποχώρησε κάτω από τις ρόδες και το όχημα βρέθηκε εγκλωβισμένο σε λακκούβα ενός μέτρου.

Οπως διαπιστώθηκε η υποχώρηση του οδοστρώματος προκλήθηκε από ζημιά σε μεγάλο αγωγό ύδρευσης η οποία δεν ήταν ορατή στο οδόστρωμα. Για τις ζημιές που υπέστη το όχημα, η ΔΕΥΑΜΒ καλείται να αποζημιώσει τη ιδιοκτήτρια με το ποσό των 1.008,66 ευρώ.

Δεν είναι όμως η μοναδική περίπτωση οδηγού που καλείται να αποζημιώσει η ΔΕ ΥΑΜΒ. Ενας ακόμη οδηγός έπεσε σε φρεάτιο από το οποίο έλειπε σχάρα με αποτέλεσμα να πάθει ζημιά ύψους 62 ευρώ στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου του.

Τα θέματα πρόκειται να εξεταστούν στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, μαζί με τρεις ακόμη περιπτώσεις αποζημιώσεων πολιτών, που είδαν τα υπόγειά τους να πλημμυρίζουν και την περιουσία τους να καταστρέφεται μετά από ζημιές που σημειώθηκαν στο δίκτυο ύδρευσης.

Στην πρώτη περίπτωση καταστράφηκαν είδη ρουχισμού και υποδήματα, αξίας1.555, 20 ευρώ, στη δεύτερη υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή ο λέβητας κεντρικής θέρμανσης, αξίας 1.150 ευρώ, ενώ στην τρίτη περίπτωση η ιδιοκτήτρια ζητά 1.666,12 ευρώ για υλικά που επίσης είχε στο υπόγειο και καταστράφηκαν μετά από ζημιά.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου