ΤΟΠΙΚΑ

Προσφυγή Μ. Πατσιαντά κατά των έξι πρώην συντρόφων

προσφυγή-μ-πατσιαντά-κατά-των-έξι-πρώη-104268

Στην επιτροπή του άρθρου 152 για να ακυρωθεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης με την οποία επιστρέφουν στα νομικά πρόσωπα

Στην ειδική επιτροπή του άρθρου 152 προσέφυγε ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας Μαργαρίτης Πατσιαντάς, ζητώντας την απόρριψη της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με την οποία επανέρχονται στα διοικητικά συμβούλια των νομικών προσώπων του δήμου Βόλου, οι έξι ανεξαρτη- τοποιηθέντες από την παράταξή του. Οπως είναι γνωστό, η Αποκεντρωμένη έκρινε άκυρες τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Βόλου με τις οποίες αντικαταστάθηκαν από μέλη των διοικητικών συμβουλίων των νομικών προσώπων, οι κ.κ. Ελένη Ανδρέου – Μεϊκοπούλου, Ιάσονας Αποστολάκης, Κώστας Γαργάλας, Ματθαίος Δραμητινός, Φωτεινή Κοκκινάκη και Γιάννης Μολοχίδης, όταν ανεξαρτητοποιήθηκαν από τους Δρόμους Συνεργασίας.

Κατά της απόφασης της αποκεντρωμένης θα προσφύγει και η δημοτική αρχή όπως άλλωστε είπε ο εκτελών χρέη δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου, στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προσθέτοντας ότι αν χρειαστεί θα φθάσει μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας. Χθες, ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς έκανε την πρώτη προσφυγή στο άρθρο 152 ζητώντας την ακύρωση της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που δικαιώνει τους έξι συμβούλους πρώην στελέχη του συνδυασμού του.

Ο κ. Πατσιαντάς υποστηρίζει αφενός ότι η απόφαση της αποκεντρωμένης είναι εκπρόθεσμη καθώς εκδόθηκε σε διάστημα μεγαλύτερο της αποκλειστικής προθεσμίας των δύο μηνών.

Επιπλέον επικαλείται αντίστοιχη απόφαση για αντικατάσταση μελών συνδυασμού στο δημοτικό συμβούλιο Ερέτρειας το 2013, τη γνωμοδότηση της έμμισθης δικηγόρου του δήμου Βόλου, Σοφίας Παπαγιάννίτση αλλά και τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της ΔΕΥΑΜΒ, Αντώνη Ξηρού όπως και τη γνωμοδότηση του Δήμος- Net. Επισημαίνει ακόμη ότι ήταν σε γνώση των έξι ανεξαρτητοποιηθέντων η αντικατάστασή τους σε περίπτωση ανεξαρτητοποίησής τους στα διοικητικά συμβούλια. Τέλος επικαλείται και τα καταστατικά λειτουργίας των νομικών προσώπων στα οποία αναφέρεται ότι οι σύμβουλοι ορίζονται από τη μειοψηφία.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου