ΤΟΠΙΚΑ

Ομαδικώς στα δικαστήρια ~ Όλο το δημοτικό συμβούλιο στην πταισματοδίκη

ομαδικώς-στα-δικαστήρια-όλο-το-δημοτι-109693

Μετά από δύο ανώνυμες καταγγελίες για την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων στο δήμο Βόλου – Αντιδήμαρχοι καταθέτουν και για τη μήνυση Στάχτου

Από τα γραφεία του Πταισματοδικείου Βόλου, καλείται να… παρελάσει μέσα στις επόμενες ημέρες, ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο. Μετά από διπλή ανώνυμη καταγγελία που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Βόλου για την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων στο δήμο, με ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση και φέρνει πλειοψηφία, μειοψηφίες και ανεξάρτητους για κατάθεση στην Πταισματοδίκη. Σχεδόν παράλληλα πάντως, οι δέκα που υπέγραψαν τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, Θάλειας Στάχτου, θα περάσουν δύο φορές την πόρτα του Πταισματοδικείου για να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Μετά από διπλή ανώνυμη καταγγελία διατάχθηκε από την Εισαγγελία Βόλου, προκαταρκτική εξέταση για την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων από το δήμο.

Η πρώτη ανώνυμη καταγγελία φέρει υπογραφή «Εμποροι Βόλου» και στρέφεται κατά σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου για την ομόφωνη απόφασή του να παραχωρήσει χώρους της πόλης για το χριστουγεννιάτικο χωριό.

Η δεύτερη φέρει υπογραφή «Πολίτες Βόλου που διαβάζουν τον ιστότοπο Διαύγεια και εφημερίδες». Σε αυτή την περίπτωση τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου εγκαλούνται για την παραχώρηση χώρων για μια σειρά εκδηλώσεων, όπως η Γιορτή Κρασιού, εκδήλωση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κριθαριάς κ.α.

Στις καταγγελίες ο ανώνυμος ή οι ανώνυμοι εγκαλούνται για την παραχώρηση των χώρων, αποφάσεις που αρχικά είχαν ακυρωθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ηδη χθες το μεσημέρι, τα περισσότερα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, τόσο από την πλειοψηφία όσο και από τις μειοψηφίες αλλά και ανεξάρτητοι, άρχισαν να παραλαμβάνουν κλήσεις για να καταθέσουν τις απόψεις τους στην Πταισματοδίκη, σε προκαθορισμένη ημερομηνία ο καθένας μέσα στο Μάρτιο.

Η βροχή των κλήσεων, δημιούργησε «σούσουρο», με αρκετούς να μην προλαβαίνουν, λόγω του προχωρημένου της ώρας, να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της καταγγελίας επί της οποίας καλούνται να καταθέσουν.

Οι συγκεκριμένες κλήσεις από το Πταισματοδικείο, δεν είναι πάντως οι μοναδικές. Δύο φορές την πόρτα των γραφείων του πταισματοδικείου, καλούνται να περάσουν οι δέκα της ομάδας πλειοψηφίας του δήμου, που υπέγραψαν τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον της Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, Θάλειας Στάχτου. Και πάλι οι δέκα παραλαμβάνουν κλήσεις για να καταθέσουν τις απόψεις τους μέσα στις επόμενες ημέρες του Φεβρουαρίου, ενώ στις 3 Μαρτίου, πρόκειται να καταθέσει η ίδια η κ. Στάχτου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου