ΤΟΠΙΚΑ

Από ελέγχους ΚΤΕΟ πέρασαν οχήματα του δήμου Βόλου

από-ελέγχους-κτεο-πέρασαν-οχήματα-του-110742

Σε εκκρεμότητα 34 ακόμη οχήματα – Ποσό 4.511 ευρώ για το σκοπό αυτό ενέκρινε η οικονομική επιτροπή

Ποσό ύψους 4.511 ευρώ ενέκρινε στην τελευταία συνεδρίασή της η οικονομική επιτροπή, προκειμένου να περάσουν από ΚΤΕΟ οχήματα του δήμου Βόλου. Η διαδικασία να περάσει το σύνολο των οχημάτων από ΚΤΕΟ έχει ξεκινήσει τον τελευταίο ένα χρόνο περίπου και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο καθαριότητας, Βιολέτα Καντόλα, από το σύνολο των 135 οχημάτων που δεν είχαν περάσει από ΚΤΕΟ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των εργαζομένων σε αυτά, έως και τέλος του 2015 έγινε ο έλεγχος στα 101 οχήματα. Απομένουν 34 εκ των οποίων τα 13 πρέπει να περάσουν από επανέλεγχο και τα υπόλοιπα 21 θα αξιολογηθεί ποια θα επισκευαστούν και θα πάνε για ΚΤΕΟ και ποια θα αποσυρθούν.

Οπως είναι γνωστό, τα δημοτικά αυτοκίνητα καλούνται να περνούν από ΚΤΕΟ κάθε χρόνο. Ωστόσο η δημοτική αρχή βρήκε δημοτικά αυτοκίνητα που ήταν ανέλεγκτα από ΚΤΕΟ ήδη από το 1998! Στις περισσότερες όμως περιπτώσεις των οχημάτων, ο τελευταίος έλεγχος του ΚΤΕΟ έγινε τη διετία 2004 – 2005, με τα δημοτικά ταμεία να επιβαρύνονται με πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Οπως ανέφερε η κ. Καντόλα, η κατάσταση έχει αρχίσει να συμμαζεύεται. Εχει γίνει πλήρης καταγραφή -για πρώτη φορά- των οχημάτων που διαθέτει ο δήμος και των εκκρεμοτήτων που υπάρχει για το καθένα. Η καταγραφή μάλιστα, «ξέθαψε» ολοκαίνουρια οχήματα που «σάπιζαν» σε πάρκινγκ, όπως η περίπτωση απορριμματοφόρου στην Πορταριά, που μολονότι ήταν «του κουτιού» είχε ακινητοποιηθεί επειδή δεν είχε ταξινομηθεί. Για τη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση ο δήμος πλήρωσε πρόστιμο 9.000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η αντιδήμαρχος καθαριότητας, υπογραμμίζει ότι ο στόλος είναι απαρχαιωμένος και χρειάζεται επειγόντως ανανέωση. Επαναλαμβάνει ότι βλάβες ειδικά στα απορριμματοφόρα και τις σκούπες συμβαίνουν ακόμη και σε καθημερινή βάση.

Ηδη έχει ζητήσει να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ πρόγραμμα για την αγορά 20 απορριμματοφόρων σε βάθος τετραετίας (5 νέα οχήματα ανά έτος) καθώς και πέντε μικρών απορριμματοφόρων για την αποκομιδή των απορριμμάτων στις δημοτικές ενότητες και οκτώ μηχανικές σκούπες (δύο ανά έτος). Η έγκριση του προγράμματος αναμένεται τον ερχόμενο Ιούνιο.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου