ΤΟΠΙΚΑ

«Καραμπόλες» στις αντιδημαρχίες στο Βόλο

καραμπόλες-στις-αντιδημαρχίες-στο-110850

Θέσεις ευθύνης αναμένεται να αναλάβουν η Δέσποινα Κότογλου και οι κ.κ. Γ. Πράττος, Απ. Γαλάτης, Χρ. Στεφόπουλος, Απ. Μαλαματίνης

Καραμπόλες… σε επίπεδο αντιδημαρχιών στο δήμο Βόλου. Οι αλλαγές που θα ισχύσουν στο σχήμα διοίκησης από 1η Μαρτίου, δεν θα περιοριστούν μόνο στις αντικαταστάσεις σημερινών αντιδημάρχων από άλλους δημοτικούς συμβούλους της ομάδας πλειοψηφίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρχουν και ανακατατάξεις μεταξύ των προσώπων που θα παραμείνουν σε θέσεις ευθύνης, αλλά θα αλλάξουν… πόστο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Από τα χείλη του επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχή Νέα Δυναμική», αιρετού δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, επιβεβαιώθηκαν οι δύο από τις τέσσερις αλλαγές που επίκεινται σε επίπεδο αντιδημάρχων.

Οπως είχε καταγράψει σε δημοσίευμά του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Αρης Σαββάκης θα αποχωρήσει από το πόστο του με στόχο να κατέβει ως υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ενώ σε έξοδο από τη θέση του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΜΒ, οδηγείται και ο αντιπρόεδρος, Στέργιος Παπαευσταθίου.

Οι αλλαγές αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα τη Δευτέρα και να βρουν εφαρμογή από την 1η Μαρτίου. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι οι δύο προαναφερθείσες δεν είναι οι μοναδικές αλλαγές που θα γίνουν στις θέσεις των αντιδημάρχων. Τα νέα πρόσωπα στο «ηγετικό» σχήμα θα είναι πέντε, ενώ θα γίνουν και… καραμπόλες μεταξύ αντιδημάρχων. Πόστα θα κληθούν να αναλάβουν σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Δέσποινα Κότογλου, ο Γιώργος Πράττος, ο Αποστόλης Γαλάτης, ο Χρήστος Στεφόπουλος και ο Αποστόλης Μαλαματίνης, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαρίσει ποιες αντιδημαρχίες θα αναλάβουν.

Σκυτάλη καλούνται να παραδώσουν εκτός από τους κ.κ. Σαββάκη και Παπαευσταθίου, η Νατάσσα Μορφογιάννη από την ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ όπου αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα η Δέσποινα Κότογλου και ενδεχομένως οι κ.κ. Κώστας Γανωτής από το ΣΥΔΙΣΑ και Γιώργος Σουίπας από την αντιδημαρχία Κοιμητηρίων ή Δημήτρης Λιβογιάννης από την αντιδημαρχία δημοτικών ενοτήτων.

Σε κάθε περίπτωση, η τράπουλα θα ανακατευτεί και μεταξύ των όσων μένουν στο σχήμα, με σημερινούς αντιδημάρχους να καλούνται να αναλάβουν διαφορετικά πόστα από αυτά που κατέχουν.

Οι κ.κ. Δέσποινα Κότογλου, Γιώργος Πράττος, Απ. Γαλάτης, Χρ. Στεφόπουλος και Απ. Μαλαματίνης στις αλλαγές

Ορισμός Προέδρου στη ΔΕΥΑΜΒ

Μετά από δύο σχεδόν μήνες, από τότε που τέθηκε σε προσωρινή αργία ο κ. Μπέος, θα οριστεί και νέος Πρόεδρος στη ΔΕΥΑΜΒ.

Τη θέση κατείχε ο κ. Αχ. Μπέος.

Τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, συνεδριάζει στις 6 το απόγευμα, το δημοτικό συμβούλιο Βόλου και μεταξύ άλλων θα ορίσει το νέο Πρόεδρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου