ΤΟΠΙΚΑ

«Ο τοίχος της καλοσύνης» και στο Βόλο

ο-τοίχος-της-καλοσύνης-και-στο-βόλο-110866

Πάνω από 1.000 like από Βολιώτες στη σελίδα δείχνουν διάθεση προσφοράς καθαρού φαγητού σε ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια

Ξεκίνησε από μία ομάδα 20 ανθρώπων από τη Λάρισα και η ιδέα εξαπλώνεται ταχύτητα με όχημα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Βόλος απέκτησε το δικό του «Τοίχο της Καλοσύνης» στο Facebook όπου έχουν κάνει like περισσότεροι από 1.000 Βολιώτες με διάθεση προσφοράς στο συνάνθρωπο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η εικόνα ανθρώπων που δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα, να σκύβουν πάνω από κάδους σκουπιδιών, να «βουτούν» στην κυριολεξία μέσα στα απορρίμματα, αναζητώντας κάτι φαγώσιμο, κινητοποίησε απλούς πολίτες. Κρεμασμένες σακούλες με καθαρό φαγητό στους κάδους ήταν η αρχική απάντηση της κοινωνίας απέναντι στην εξαθλίωση, στις εικόνες ντροπής που συνιστούν πλέον μέρος της καθημερινότητας στις πόλεις. Αυτές οι σακούλες που έκαναν την εμφάνισή τους στα «πόμολα» των κάδων, έδωσαν την ιδέα σε νέους ανθρώπους, που αποφάσισαν να οργανώσουν καλύτερα το κοινωνικό κίνημα, εξασφαλίζοντας καθαρό φαγητό, σε όσους ψάχνουν σε κάδους να ικανοποιήσουν την πείνα τους.

Δημιούργησαν σελίδα στο Facebook και κινητοποίησαν περισσότερους πολίτες. Στόχος, να φύγουν οι σακούλες με καθαρό φαγητό από τους κάδους και να τοποθετηθούν σε ένα πιο αξιοπρεπές περιβάλλον. Αρχισαν λοιπόν, να τοποθετούν κρεμάστρες στις γειτονιές, προτρέποντας τους κατοίκους στις συνοικίες να κρεμούν εκεί σακούλες με φαγητό.

Το κίνημα διαδόθηκε ταχύτατα μέσω Facebook. Από τη Λάρισα στο κέντρο της Αθήνας, στην Αγία Παρασκευή, στο Μαρούσι, στην Καισαριανή, στο Περιστέρι, στον Αγιο Δημήτριο, στον Πειραιά, στην Ελευσίνα, στο Ηράκλειο Κρήτης, στην Πάτρα, την Κοζάνη, τη Μυτιλήνη, το Ναύπλιο, τη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα, τις Σέρρες, την Κόρινθο. Και φυσικά και στο Βόλο.

Στο κάλεσμα που υπογράφει για συσπείρωση της κοινωνίας γύρω από την προσπάθεια, η ομάδα των αρχικών εμπνευστών της ιδέας, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η ομάδας του Τοίχου της Καλοσύνης, χρειάζεται ανθρώπους που να θέλουν να διαθέσουν μόνο λίγα λεπτά από το χρόνο τους (και τίποτε άλλο) ώστε να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Αν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε, βρείτε ένα τοίχο στη γειτονιά σας και στείλτε ένα μήνυμα στη σελίδα. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας και κάποιο μέλος της ομάδας σύντομα θα περάσει και θα κρεμάσει στη γειτονιάσας ακόμη μια κρεμάστρα για «καθαρό φαγητό».

Ακόμη και αν δεν υπάρχει κάποιο σημείο στη γειτονιά σας, μπορείτε να κρεμάσετε μια σακουλίτσα με καθαρό φαγητό σε κάποια άλλη κρεμάστρα και να διαδώσετε την ιδέα σε φίλους σας, σε γείτονες σας, ώστε καμιά κρεμάστρα και κανένας «Τοίχος της Καλοσύνης» να μην μείνει χωρίς «καθαρό φαγητό». Ο «Τοίχος της Καλοσύνης» είναι μια αυθόρμητη κίνηση και γεννήθηκε από την ανάγκη μας για αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου