ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Παράταση ζωής για το Λύκειο Καναλίων

παράταση-ζωής-για-το-λύκειο-καναλίων-110924

Από το νέο έτος το θέμα θα επανεξεταστεί σε συνδυασμό και με τη ροή του μαθητικού πληθυσμού

Παράταση ζωής για το Γενικό Λύκειο Καναλίων με τη σημερινή του μορφή. Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης θα τροποποιήσει την απόφαση του προκατόχου που πρότεινε την κατάργηση του Λυκείου και την ίδρυση Γυμνασίου με λυκειακές τάξεις. Ωστόσο, το θέμα θα εξεταστεί και πάλι από μηδενική βάση από το νέο σχολικό έτος και με βάση τα δεδομένα που θα προκύψουν.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Χθες, είχαν συνάντηση για το θέμα στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ο Προϊστάμενος, Σωκράτης Σαβελίδης, η διευθύντρια του σχολείου, Καλλιόπη Τάσιου, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Διαλεχτή Τσιτούμη και η Γενική Γραμματέας Μαρία Γιαννουλή και από την πλευρά του δήμου Ρήγα Φεραίου, συμμετείχε ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα παιδείας Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης.

Οπως είναι γνωστό, πρόταση του προηγούμενου Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προς το υπουργείο Παιδείας για την κατάργηση του Λυκείου Καναλίων και ίδρυση Γυμνασίου με λυκειακές τάξεις, ξεσήκωσε σωρεία αντιδράσεων στο δήμο Ρήγα Φεραίου. Το 2011 κατά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» στον εκπαιδευτικό χάρτη, είχε αποφασιστεί η κατάργηση του Λυκείων Καναλίων, το οποίο εξυπηρετεί μαθητικό δυναμικό από το ίδιο το χωριό, την Κερασιά και το Κεραμίδι. Με ομόφωνη απόφαση του τότε δημοτικού συμβουλίου, μπλοκαρίστηκε η απόφαση και κάθε χρόνο έπαιρνε αναστολή εκτέλεσης. Φέτος υπήρξαν θετικές εξελίξεις σε επίπεδο υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να αποσυρθεί η πρόταση κατάργησης. Πλην όμως ήρθε η αιφνιδιαστική πρόταση του απερχόμενου διευθυντή, που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων.

Στη συνάντηση που είχαν όλες οι πλευρές, τονίστηκε ότι υπάρχει μικρή αύξηση της ροής των μαθητών προς το Γενικό Λύκειο Καναλίων, ενώ τονίστηκε ότι η ευρύτερη περιοχή τονώνεται πληθυσμιακά λόγω της μετοίκησης οικογενειακών από το αστικό κέντρο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και άρα αναμένεται περαιτέρω αύξηση του μαθητικού πληθυσμού που καθιστά αναγκαία τη διατήρηση του Γενικού Λυκείου. Συμφωνήθηκε ο διευθυντής, να τροποποιήσει την απόφαση του προκατόχου και να προτείνει στο υπουργείο, την παραμονή «ως έχει» του Γενικού Λυκείου Καναλίων τουλάχιστον μέχρι το επόμενο σχολικό έτος, οπότε και το θέμα θα επανεξεταστεί σε νέα σύσκεψη με τη σχολική κοινότητα και την τοπική κοινωνία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου