ΤΟΠΙΚΑ

Στο ρυθμό του καρναβαλιού ο Βόλος

στο-ρυθμό-του-καρναβαλιού-ο-βόλος-112409

Στην παρέλαση θα συμμετέχουν ακόμη και 1.200 επιβάτες του Costa Neoclassica που θα πιάσει λιμάνι την Κυριακή 13 Μαρτίου

Σε ρυθμούς Αποκριάς κινείται ήδη ο Βόλος. Ο προγραμματισμός για το τετραήμερο εκδηλώσεων στην πόλη βρίσκεται στην τελική ευθεία και την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να τυπωθεί το οριστικό πρόγραμμα που θα μοιραστεί σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες αλλά και το διαφημιστικό σποτ που θα «παίξει» από τις 20 Φεβρουαρίου έως τις 10 Μαρτίου και σε άλλες πόλεις λειτουργώντας ως ανοιχτό προσκλητήριο σε επισκέπτες από άλλες περιοχές προκειμένου να διασκεδάσουν στην πόλη.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Περισσότερους από 2.000 καρναβαλιστές, τουλάχιστον 7 άρματα, Βασιλιά Καρνάβαλο με πολιτική… αμφίεση, λάτιν μουσική, χορό μέχρι τα ξημερώματα, περιλαμβάνει το εορταστικό τριήμερο της Αποκριάς, στο οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι και 1.200 επιβάτες από το κρουαζιερόπλοιο Costa Neoclassica το οποίο θα δέσει στο λιμάνι ανήμερα της Κυριακής της Αποκριάς. Χθες, πραγματοποιήθηκε η τελική σύσκεψη για την οριστικοποίηση του τετραήμερου προγράμματος εκδηλώσεων για την Αποκριά και την Καθαρά Δευτέρα, που θα διαρκέσει από την Παρασκευή 11 έως και την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει αναλάβει ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργος Βλιώρας, που ελπίζει σε τόνωση της επισκεψιμότητας στην πόλη. Σύμφωνα με το σχεδιασμό στην πόλη θα στηθεί ένα μεγάλο ξέφρενο πάρτι. Τόσο την Παρασκευή 11 όσο και το Σάββατο 12 Μαρτίου στους δρόμους στο κέντρο του Βόλου, μπάντες θα παίζουν λάτιν μουσική και στο ενδιάμεσο τη σκυτάλη θα αναλαμβάνουν dj’s που θα πλαισιώνονται από σχήματα χορευτών από σχολές χορού. Το πάρτι θα ξεκινάει στις 5 το απόγευμα και θα διαρκεί μέχρι τα ξημερώματα (περίπου 3 το πρωί).Ειδικά για το Σάββατο το πρωί, ο δήμος Βόλου, διοργανώνει αποκριάτικο πάρτι για παιδιά που θα γίνει πιθανότατα σε κλειστό χώρο γυμναστηρίου.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή της Αποκριάς, το απόγευμα, οπότε και από το κέντρο της πόλης θα περάσει μεγάλη παρέλαση καρναβαλιστών. Θα συμμετέχουν περισσότεροι από 2.000 καρναβαλιστές, τουλάχιστον 7 άρματα, ο Βασιλιάς Καρνάβαλος που θα έχει πολιτική αμφίεση. Στην παρέλαση έχουν δηλώσει πρόθεση συμμετοχής και 1.200 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Costa Neoclassica που θα ρίξει άγκυρα στο λιμάνι της πόλης.

Σύμφωνα με τον κ. Βλιώρα, οι υπεύθυνοι της εταιρείας ήρθαν σε επαφή με το δήμο Βόλου, ρωτώντας αν θα υπάρχουν εκδηλώσεις προκειμένου οι επιβάτες να παραμείνουν στην πόλη. Ηδη 1.200 επιβάτες έχουν δηλώσειότι θα συμμετέχουν στην παρέλαση για την Αποκριά.

Η παρέλαση θα «κυκλώσει» το κέντρο του Βόλου, από Φιλελλήνων στη Δημητριάδος, Ιωλκού, παραλία και κατάληξη στο Μνημείο Ηρώων, όπου θα γίνει και το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου. Στη συνέχεια θα γίνει πάρτι για την βράβευση της καλύτερης στολής. Σημειώνεται ότι ο δήμος Βόλου θα προχωρήσει στην παραγγελία 500 – 600 στολών που θα διατεθούν δωρεάν στα σχολεία που θα συμμετέχουν. Μέσα στο τριήμερο θα δοθούν και δύο παραστάσεις ανάλογου εορταστικού περιεχομένου, μία μουσική και ένα θεατρικό.

Σαρακοστιανό τραπέζι

Την Καθαρά Δευτέρα, το σαρακοστιανό τραπέζι θα στηθεί στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου. Από τις 11 το πρωί, θέση στο τραπέζι θα πάρουν σαρακοστιανά, τσίπουρο και κρασί από ντόπιους παραγωγούς ενώ από τις 12 το μεσημέρι και μετά θα υπάρχει και μουσικό πρόγραμμα με το Γιώργο Πάγκαλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου