ΤΟΠΙΚΑ

Οικογενειακώς… για ανάρρωση ~ Ουρές στα ιδιωτικά ιατρεία λόγω γρίπης

οικογενειακώς-για-ανάρρωση-ουρές-στ-112444

Αποδεκατίζονται από τα πολλαπλά περιστατικά ασθενειών οι αίθουσες διδασκαλίας

Ολόκληρες οικογένειες στέλνει στο κρεβάτι η γρίπη που βρίσκεται σε έξαρση τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και στο Βόλο. Κάθε εβδομάδα ένας παιδίατρος αντιμετωπίζει έως και 20 περιστατικά παιδιών που έχουν νοσήσει από γρίπη, ενώ στα ιδιωτικά ιατρεία, προσέρχονται με συμπτώματα γρίπης έως και 20 ενήλικες ημερησίως. Την ώρα που στα ιατρεία δημιουργούνται ουρές, οι αίθουσες διδασκαλίας στα σχολεία αδειάζουν λόγω της γρίπης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Με πρωτοβουλία της Ενωσης Γονέων, γιατροί, μίλησαν χθες σε γονείς μαθητών, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου για τη γρίπη που βρίσκεται στο φόρτε της αυτή την περίοδο και πλήττει στον πληθυσμό παιδικό, αλλά και ενήλικες.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ενωσης Γονέων Βόλου, Ηλία Κουτσερή, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση για τον τρόπο προφύλαξης των παιδιών αλλά και των οικογενειών από τη γρίπη. Οπως έγινε γνωστό, στη διάρκεια της εκδήλωσης, ολόκληρες οικογένειες, «γονατίζουν» από τη γρίπη. Ξεκινά συνήθως από τα παιδιά που κολλούν τον ιό στο σχολείο και μέσα σε διάστημα τριών ή τεσσάρων ημερών, νοσούν όλα τα μέλη της οικογένειας.

Τα συμπτώματα σύμφωνα με την παιδίατρο Νατάσσα Οικονόμου είναι ο υψηλός πυρετός που διαρκεί 5 έως 7 ημέρες, καταβολή, έντονος βήχας που κρατά για μέρες και γι’ αυτό η μεταδοτικότητα του ιού διαρκεί ένα δεκαήμερο.

Οπως επεσήμανε η κ. Οικονόμου, ένας παιδίατρος μπορεί να κληθεί να αντιμετωπίσει έως και 20 περιστατικά γρίπης την εβδομάδα.

«Εδώ και τρεις εβδομάδες τα περιστατικά παιδιών που έρχονται στα ιατρεία με συμπτώματα γρίπης είναι καθημερινά», είπε, συστήνοντας σε γονείς που έχουν τη δυνατότητα, να κρατούν ακόμη και προληπτικά τα παιδιά -ιδίως στην ηλικία του παιδικού σταθμού- στο σπίτι, για να μη νοσήσουν. Τις τελευταίες εβδομάδες οι αίθουσες διδασκαλίας είναι αποδεκατισμένες και τα απουσιολόγια γεμίζουν από ονόματα μαθητών που απουσιάζουν λόγω γρίπης.

Η γρίπη πλήττει και τον ενήλικο πληθυσμό, με τον πνευμονολόγο, Σάββα Σάρκο, να επισημαίνει ότι ένας γιατρός μπορεί να δεχθεί έως και 20 ασθενείς ημερησίως. «Μπορεί να μην είναι όλα τα περιστατικά γρίπη, ωστόσο υπάρχει ανησυχία και φόβος στους ασθενείς», σημείωσε ο κ. Σάρκος, συμβουλεύοντας όσους είναι ηλικίας άνω των 65 ετών να εμβολιάζονται κάθε χρόνο με το αντιγριπικό εμβόλιο όπως και όσοι είναι έως 65 ετών αλλά είτε είναι καπνιστές είτε αντιμετωπίζουν κάποιο χρόνιο πρόβλημα υγείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου