ΤΟΠΙΚΑ

1η Μαρτίου αλλαγές σε αντιδημαρχίες στο Δήμο Βόλου

1η-μαρτίου-αλλαγές-σε-αντιδημαρχίες-στ-113922

Σε πρώτη φάση θα γίνουν αλλαγές σε τρία ή τέσσερα πρόσωπα

Κύβος ερρίφθη. Αρχές Μαρτίου, ίσως και την 1η του μήνα, θα αλλάξει η σκυτάλη σε αντιδημαρχίες και προεδρεία νομικών προσώπων του Δήμου Βόλου. Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι τρία, το πολύ τέσσερα, θα είναι τελικά τα πρόσωπα που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης. Οσοι θα φύγουν θα «επιστρέψουν» στο «ηγετικό σχήμα» το τελευταίο 18μηνο της δημοτικής αρχής, έστω και αν βρεθούν σε διαφορετικές θέσεις, όπως τουλάχιστον επισημάνθηκε σε συνεδρίαση της ομάδας πλειοψηφίας του Δήμου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Αλλαγές αναμένονται σε επίπεδο ΔΕΥΑΜΒ, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για αντικατάσταση του αντιπροέδρου, Στέργιου Παπαευσταθίου.Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Παπαευσταθίου, κλήθηκε να παραιτηθεί μετά από έντονο επεισόδιο που σημειώθηκε προχθές στα γραφεία της επιχείρησης.

Ο αιρετός δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος, εμφανίστηκε σφόδρα ενοχλημένος για την τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζεται από την επιχείρηση σε επίπεδο ύδρευσης και άρδευσης και που έρχεται σε αντίθεση με τη βούληση για μείωση των τελών ιδίως στον τομέα της άρδευσης και για διευκολύνσεις στην πληρωμή των λογαριασμών ύδρευσης από καταναλωτές, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Ιδίως σε ό,τι αφορά τα τέλη άρδευσης, το τιμολόγιο που θεσπίστηκε με βάση αυτό που ίσχυε προ Καλλικράτη στους καποδιστριακούς δήμους, είναι αυξημένο κατά 10%. Εντός των ημερών θα φθάσουν οι πρώτοι λογαριασμοί στους καταναλωτές άρδευσης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει επιλεγεί το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον κ. Παπαευσταθίου στη θέση της αντιπροεδρίας της ΔΕΥΑΜΒ, θα ανακοινωθεί όμως μαζί με τις υπόλοιπες αλλαγές αντιδημάρχων.

Βέβαιη θεωρείται η αλλαγή στη θέση της αντιδημαρχίας Ανάπτυξης, Τοπικής Απασχόλησης και Προγραμματισμού – Διαχείρισης ΣΕΣ. Ο σημερινός αντιδήμαρχος Αρης Σαββάκης φέρεται ότι ενδιαφέρεται να κατέβει ως υποψήφιος πρόεδρος στο Επιμελητήριο Μαγνησίας με ομάδα νέων επιχειρηματιών, που θα διεκδικήσουν το τιμόνι στο «σπίτι του επιχειρηματία» το ερχόμενο φθινόπωρο οπότε και θα στηθούν οι κάλπες για την εκλογή της νέας διοίκησης. Αλλαγές ακούγεται επίσης ότι θα γίνουν στην προεδρεία της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, με τη Νατάσσα Μορφογιάννη να παραδίδει τη σκυτάλη για την επόμενη περίοδο. Δεν αποκλείεται αλλαγή να γίνει και σε επίπεδο Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μαγνησίας, με την αντικατάσταση από τη θέση του προέδρου του Κώστα Γανωτή.

Θέση ευθύνης θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα αναλάβει ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Πράττος, ενώ στο τραπέζι της συζήτησης βρίσκεται επίσης το όνομα του Χρήστου Στεφόπουλου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αλλαγές θα γίνουν σε όλα τα πόστα έως και το 2019, με τον επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχή, Νέα Δυναμική», Αχιλλέα Μπέο, να διαμηνύει σε όλους τους τόνους, ότι θα δοθεί και στους 27 ευκαιρία να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από θέσεις ευθύνης στο δήμο Βόλου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τη σκυτάλη θα παραδώσουν οι Στ. Παπαευσταθίου, Αρης Σαββάκης, Νατάσσα Μορφογιάννη και Κώστας Γανωτής, ενώ ανάμεσα στα νέα πρόσωπα θα είναι σίγουρα ο Γιώργος Πράττος και ακούγεται το όνομα του Χρ. Στεφόπουλου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου