ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση

μήνυση-για-συκοφαντική-δυσφήμιση-116104

Εναντίον της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θάλειας Στάχτου που είχε καταγγείλει τρομοκρατία των εργαζομένων από στελέχη του δήμου

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατέθεσε ο εκτελών χρέη Δημάρχου Βόλου, Θάνος Θεοδώρου αντιδήμαρχοι και δύο δημοτικοί σύμβουλοι, εναντίον της Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, κ. Θάλειας Στάχτου. Οι δέκα της δημοτικής αρχής ζητούν την ποινική δίωξη και τιμωρία της κ. Στάχτου, με αφορμή δηλώσεις της σε ραδιοφωνική εκπομπή, για «τραμπουκισμό – τρομοκρατία» από στελέχη του δήμου εις βάρος εργαζομένων.

Χθες, η κ. Στάχτου παρέλαβε κλήση για να παρουσιαστεί στο Πταισματοδικείο Βόλου, στις 3 Μαρτίου, προκειμένου να δώσει κατάθεση. Οπως αναφέρει η ίδια, δεν είχε έως και χθες το βράδυ, γνώση του περιεχομένου της μηνυτήριας αναφοράς. Για το θέμα, αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, αύριο, Τετάρτη.

Τη μηνυτήρια αναφορά υπογράφουν ο εκτελών χρέη Δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου και εννέα αντιδήμαρχοι οι: Δημήτρης Λιβογιάννης, Αριστείδης Σαββάκης, Αναστάσιος Μπατζιάκας, Δημήτρης Πέγιος, Γιώργος Σουίπας, Θανάσης Σταυρίδης, Γεωργία Τοκαλή – Μποντού, Ανδρέας Ζέρβας και Αποστόλης Μαλαματίνης.

Κατατέθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2015 και μέσω αυτής ζητούν την ποινική δίωξη και τιμωρία της κ. Στάχτου. «Κόκκινο πανί» αποτέλεσαν δηλώσεις της Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, σε ραδιοφωνική εκπομπή στις 16 Οκτωβρίου 2015: «Στους χώρους εργασίας του Δήμου επικρατεί τρομοκρατία και τραμπουκισμός, συνεχώς γίνονται μετακινήσεις των υπαλλήλων που τολμούν να σηκώσουν κεφάλι σε ενέργειες της δημοτικής αρχής που δεν είναι απόλυτα νόμιμες, υπηρεσίες έχουν αποδιοργανωθεί και δεν μπορούν να λειτουργήσουν και δεν παράγεται κανενός είδους έργο. Το μόνο που κάνει η δημοτική αρχή είναι να εξυπηρετεί ημετέρους, να κλείνει την Κουμουνδούρου για να λειτουργήσει το μαγαζάκι της γυναίκας μας, να στολίζει την πόλη με λαμπιόνια, να τοποθετεί ζαρντινιέρες και λουλουδάκια, λες και απευθύνεται σε ιθαγενείς και όχι σε νοήμονες πολίτες».

«Η μηνυόμενη με τις δηλώσεις της κατηγορεί σύσσωμη την δημοτική αρχή για τρομοκρατία – τραμπουκισμό, για παράνομες ενέργειες και για τακτικές ρεβανσισμού σε υπαλλήλους που δήθεν «τολμούν να σηκώσουν το κεφάλι στις ενέργειές μας» που δεν είναι νόμιμες. Με τις δηλώσεις της αυτές μας παρουσιάζει σαν άτομα ανήθικα, χωρίς ηθικές αναστολές, που αρεσκόμαστε στην παρανομία. Μας καταλογίζει ότι ουσιαστικά παραπλανούμε τους Βολιώτες ψηφοφόρους, «με λαμπιόνια, ζαρντινιέρες και λουλουδάκια», προκειμένου να εξυπηρετούμε ημετέρους και ότι δεν παράγουμε κανενός είδους έργου, εκμηδενίζοντας με τον τρόπο αυτό την προσπάθεια και το έργο του καθενός από εμάς και του συνόλου της δημοτικής αρχής», αναφέρει μεταξύ άλλων το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς, στην οποία γίνεται λόγος για ψεύδη που διαδίδονται με δόλο και συνιστούν πόλεμο λάσπης και συκοφαντίας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου