ΤΟΠΙΚΑ

Προανάκριση για τους καμένους κάδους

προανάκριση-για-τους-καμένους-κάδους-119950

Κάηκαν 18 κάδοι μέσα σε λίγες μέρες – Παραγγελία 200 πράσινων κάδων από την Υπηρεσία Πρασίνου – Ερχονται και 400 μπλε

Προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου για το μπαράζ καμένων κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης που εντοπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην πόλη. Η υπηρεσία ερευνά αν πρόκειται για κάποια κακόβουλη ενέργεια εις βάρος της δημοτικής περιουσίας ή για απανωτά τυχαία περιστατικά που, όπως εικάζει η αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Βιολέτα Καντόλα, οφείλονται στην εναπόθεση στάχτης από τα τζάκια στους κάδους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το τελευταίο διάστημα κάηκαν συνολικά 18 κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης στο πολεοδομικό συγκρότημα. Εννέα κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης καταστράφηκαν ολοσχερώς από φωτιές που εκδηλώθηκαν, στα τέλη Ιανουαρίου. Είχε προηγηθεί το κάψιμο έξι κάδων ενώ προ ημερών κάηκαν άλλοι τρεις.

Οπως είναι γνωστό στο Πολεοδομικό Συγκρότημα υπάρχουν 5.000 κάδοι, που αφενός δεν αρκούν για την κάλυψη των αναγκών, αφετέρου έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 20 ετών. Οι περισσότεροι πέρα από παλιοί είναι και καταστραμμένοι, ενώ οι απώλειες από φωτιές έρχονται σαν κερασάκι στην τούρτα.

Χθες, κλήθηκε να καταθέσει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, η αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Βιολέτα Καντόλα για τα απανωτά περιστατικά καταστροφής κάδων, που δυσκολεύουν το έργο της υπηρεσίας. Ηδη πάντως η κ. Καντόλα, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την προμήθεια 200 πράσινων κάδων απορριμμάτων, προϋπολογισμού περίπου 50.000 ευρώ προκειμένου να καλυφθεί μέρος των αναγκών που υπάρχει στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Πυκνώνουν τα σημεία ανακύκλωσης

Την ίδια ώρα, στο δήμο, πυκνώνουν τα σημεία ανακύκλωσης, με την αποστολή 400 νέων μπλε κάδων, από την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης, με την οποία ανανεώθηκε η σύμβαση από το δήμου Βόλου.Συγκεκριμένα, χθες υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ δήμου Βόλου και εταιρείας ανακύκλωσης που θα συνεχίσει για τα επόμενα έξι χρόνια να κάνει την ανακύκλωση. Η αποκομιδή γίνεται από υπαλλήλους του δήμου με απορριμματοφόρα που έχει διαθέσει η εταιρεία.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο καθαριότητας, Βιολέτα Καντόλα, βάσει της νέας σύμβασης, θα επεκταθεί το σύστημα ανακύκλωσης στην πόλη, με την τοποθέτηση μπλε κάδων σε περισσότερα σημεία μέσα στο Βόλο. Ο αριθμός των επιπλέον κάδων που θα διαθέσει η εταιρεία στην πόλη, αφορά σε 400, που θα δοθούν σταδιακά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου