ΤΟΠΙΚΑ

Έκλεισαν 59 σχολικές μονάδες λόγω απεργίας

έκλεισαν-59-σχολικές-μονάδες-λόγω-απεργ-120965

Στο 50% η συμμετοχή των δασκάλων στην απεργία, στο 30% των καθηγητών

Σε ικανοποιητικά επίπεδα κυμάνθηκε η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση για το ασφαλιστικό. Χαρακτηριστικό είναι ότι συνολικά 59 σχολικές μονάδες δεν άνοιξαν καθόλου και μαθήματα δεν έγιναν, ενώ και τα υπόλοιπα σχολεία, ιδίως του πολεοδομικού συγκροτήματος υπολειτούργησαν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, από το σύνολο των 108 δημοτικών σχολείων του νομού, τα 20 παρέμειναν κλειστά εξαιτίας της καθολικής συμμετοχής των δασκάλων στην απεργία. Επίσης από τα 131 νηπιαγωγεία, δεν λειτούργησαν τα 39 με τις νηπιαγωγούς να δίνουν μαζικό παρών στα συλλαλητήρια.

Συνολικά από τους 1.295 δασκάλους απεργία έκαναν οι 612 (683 εργάστηκαν) με το ποσοστό συμμετοχής στις κινητοποιήσεις να διαμορφώνεται στο 47,26%. Από το σύνολο δε των 264 νηπιαγωγών, οι 103 έκαναν απεργία με το ποσοστό συμμετοχής να φθάνει το 39,2%. Αλλά και τα Γυμνάσια και Λύκεια του νομού, ιδίως στο πολεοδομικό συγκρότημα, υπολειτούργησαν, με τα μαθήματα να γίνονται με ενδιάμεσες κενές ώρες.

Το ποσοστό συμμετοχής των καθηγητών στην απεργία έφθασε στο 31,4%.

Η ΕΛΜΕ

Στο μεταξύ, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, με ανακοίνωσή της εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των αγροτών για την επιβίωση τους.

«Οι διεκδικήσεις των αγροτών, κυρίως των μικρομεσαίων, είναι αγώνας ύπαρξης της ελληνικής υπαίθρου και στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής, που είναι προϋπόθεση για μια δημοκρατική παραγωγική ανασυγκρότηση προς όφελος του Λαού.

Οι αγρότες και οι μικροκαλλιεργητές είναι αναπόσπαστο κομμάτι της παραγωγικής βάσης της χώρας και δεν πρέπει να επιτρέψουν την εξόντωσή τους και να υλοποιηθεί ο στόχος της πολιτικής της Ε.Ε. να συγκεντρωθεί η αγροτική παραγωγή στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και μεγαλοεπιχειρηματιών εξασφαλίζοντας ακόμα περισσότερα κέρδη.

Ο αγώνας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προς όφελος της κοινωνίας, η απεξάρτηση της χώρας από την νεοφιλελεύθερη επιτροπεία Ε.Ε., ΕΚΤ, ΔΝΤ, που αποδέχθηκε η ελληνική κυβέρνηση, είναι κοινός αγώνας. Είναι αγώνας για την χώρα και την κοινωνία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου