ΤΟΠΙΚΑ

Εκατοντάδες στην ουρά για ένα κοτόπουλο

εκατοντάδες-στην-ουρά-για-ένα-κοτόπου-121390

Με ένα είδος ξεκίνησε η διανομή στο πλαίσιο του επισιτιστικού προγράμματος – Σήμερα συνεχίζεται η διανομή κοτόπουλων

Περίπου 1.000 νωπά κοτόπουλα διανεμήθηκαν χθες από το δήμο Βόλου σε ισάριθμους δικαιούχους του επισιτιστικού προγράμματος. Τα 700 δόθηκαν στους δικαιούχους στα τέσσερα σημεία διάθεσης που λειτούργησαν πίσω από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και περίπου 300 διανεμήθηκαν κατ’ οίκον από εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για την εξυπηρέτηση ανήμπορων πολιτών που δεν είχαν δικό τους άνθρωπο να πάει στα προκαθορισμένα σημεία παράδοσης των ειδών του επισιτιστικού προγράμματος.

Συνολικά στο νομό, οι δικαιούχοι του επισιτιστικού προγράμματος είναι 4.684 και οι ωφελούμενοι 10.044 εκ των οποίων οι 7.700 στο δήμο Βόλου.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Τάσος Μπατζιάκας, εκτιμά ότι σήμερα θα υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα από τους δικαιούχους στα σημεία διάθεσης των τροφίμων.

Χθες, η διαδικασία της διανομής κύλησε ομαλά με τον κ. Μπατζιάκα να απευθύνει ευχαριστίες προς τους εθελοντές που συνέδραμαν στην προσπάθεια: Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και Ενωση Πολυτέκνων.

Οι εικόνες πίσω από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, θύμισαν… κατοχή. Δεκάδες πολίτες με τις ταυτότητες στα χέρια, ταξίδεψαν από κάθε γωνιά του Δήμου μέχρι την περιοχή Καραγάτς και στήθηκαν στις ουρές για να παραλάβουν ένα κοτόπουλο! Σε κάποιες περιπτώσεις τα έξοδα μετακίνησης ήταν πιο ακριβά από την αξία του κοτόπουλου που παρέλαβαν οι δικαιούχοι του επισιτιστικού προγράμματος.

Οπως είναι γνωστό, η διανομή των πρώτων τροφίμων, ειδών παντοπωλείου και ειδών καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής, έπρεπε να είχε γίνει από το Υπουργείο, στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου. Καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στη διαγωνιστική διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα, η διανομή να ξεκινά με τρεις και πλέον μήνες καθυστέρησης και με μόνο ένα τρόφιμο.

Την ερχόμενη εβδομάδα, ο δήμος Βόλου αναμένεται να παραλάβει και να διανείμει είδη παντοπωλείου, όπως όσπρια, ζυμαρικά, ζάχαρη, γάλα, βρεφικές κρέμες, αλλά και είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας.

Η διανομή συνεχίζεται σήμερα για το δήμο από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι στην οδό Ολυμπιονίκη Αγνώντα με Κουρουνιώτη 20 (πίσω από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, περιοχή Καραγάτς).

Θα πραγματοποιηθεί η α’ διανομή κοτόπουλου (ένα κοτόπουλο ανά αίτηση).

Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να προσέρχονται με την ταυτότητά τους και τον αριθμό αίτησης ή αν κωλύονται, οποιοσδήποτε άλλος αντί για αυτούς επιδεικνύοντας την αίτηση και εξουσιοδότηση με το γνήσιο της υπογραφής.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου